lørdag 12. februar 2011

Clive Staples Lewis: Den siste striden

Clive Staples Lewis: "Den siste striden" er bok nummer 7 i Narnia-serien! De andre bøkene, "Reisen til det ytterste hav" (nr. 4), "Sølvstolen" (nr. 5), og "Hesten og hans gutt" (nr. 6) leste jeg på skolen; og glemte helt å fortelle mamma at jeg hadde lest dem! Derfor skrev vi aldri noe referat fra dem... Men jeg syntes det var bra bøker, alle tre! Men så er jo Narnia-serien noe for seg selv da...Den siste boka i serien, "Den siste striden" altså, leste jeg i sommerferien i fjor. Her er min dom etter å ha lest denne boka:


Handler om en gutt som heter Eustace og ei jente som heter P, og en konge i Narnia som heter Tirian. De skal redde Narnia fra hovedfienden, som er Colormen, og en  ape som har kledd ut et esel for å ligne løven Aslan. Da barna og Tirian henter ”Aslan”, så drar de dit det er et stort møte for alle narnierne. Der tror de at Aslan er den samme som Tash. Så dør apen, fordi den blir kastet inn til Tash i en låve. Etter det ender den store krigen, Narnia og Colormen mot de som virkelig vil kjempe for Narnia. Tirian og tilhengerne hans. Men de blir kastet inn i låven, og oppdager at innsiden av låven er større enn utsiden; den er et eget land, der de møter Peter, Lucy, Edmund og de andre. Susan ville ikke være med denne gangen, hun var mer opptatt av festing og slikt. Så går de høyere opp og lengre inn i landet, sammen med Aslan. Der de kommer de til den virkelige Narnia, der hvor ingenting er ødelagt. Og over det virkelige Narnia ligger det virkelige England, der hvor barna kommer fra.
Alle land har en start og en slutt, men ikke… Narnia. Barn fra vår verden kan besøke Narnia bare de ønsker det nok.  Slik ender boka og serien om Narnia.  

Terningkast: 6+

En helt utrolig bra serie! Jeg anbefaler alle på det varmeste å lese den! C.S. Lewis har skapt sitt eget univers, og han har klart det fantastisk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...