tirsdag 4. desember 2012

Michael Grant - Gone: Løgner

Dette er bok nummer tre i Gone-serien. Bok nummer to heter "Mørke krefter", og bok nummer en heter "Forsvunnet". Jeg har anmeldt begge bøkene, bare trykk på titlene! Den tredje boka lånte jeg på biblioteket for ikke så lenge siden. "Løgner" begynner der "Forsvunnet" slapp, så det kan være lurt å lese bok nummer en og to før du gir deg i kast med denne! (Eller smuglese anmeldelsene mine istedet!)
Boka er én fortelling, sett fra mange forskjellige personers side. I ett kapittel eller avsnitt er det Sam som forteller, i det neste kan det være Quinn og i det neste Dekka. Det er parallelle handlinger, altså. Ungdommene er fremdeles igjen i Rebus, den digre kuppelen over småbyen Pardido Beach. En gang var denne byen en raskt voksende strandby, som kunne blitt like kjent som Miami Beach... Men dessverre for byen, fikk den navnet sitt etter kjernereaktoren der de fleste i byen jobber, og derfor ble den ikke så populær...

Sam er blitt mer og mer rar, ensom og frustrert, og Astrid har blitt mer og mer stormannsgal. Astrid prøver å bestemme over alle andre sitt liv. Orsay og Nerezza skaper et uhyggelig rykte om at hvis man tar "det store spranget", kan man slippe ut fra Rebus. "Det store spranget" betyr at man på 15-årsdagen sin møter et monster som er formet som den personen en savner mest, og som sier at det skal ta deg med hjem til familien din... Byrådet tror at det store spranget er det samme som døden; men det mener ikke Orsay og Nerezza. 

Imens dannes laget til Human Crew, som kjemper for å bli kvitt alle "misfostrene"; det vil si personene med overnaturlige krefter... Og så begynner innbyggerne i Pardido Beach å bli lei av Astrid; men er de villige til å tro at den tilsynelatende døden er det som setter dem fri?


Boka er spennende og overraskende. Spenningen starter fra første side, og varer helt til siste side. Men du tar spenningen med deg videre. Viktige personer dør, men man vinner kampene, som i de andre bøkene. Boka har alltid en uventet vending; du vet aldri hva om skjer! Den er også morsom i tillegg! Den er ikke bare alvorlig og tankevekkende og alt det der; den har også en god blanding med komikk og morsomheter. Forfatteren skriver på en levende og ekte måte; det er en klassisk fortelling om det gode mot det onde, skurker og helter, men likevel nyskapende. Det er en herlig miks! 

Terningkast: 6

6 kommentarer:

 1. Og så en sekser:) Så bra! Jeg har lest bok 4 også nå, og du kan glede deg til den!

  SvarSlett
 2. Leste boken for et par uker siden, og jeg er veldig enig i det du skriver. Var ikke klar over at den var på norsk! Ser frem til å lese neste bok selv.

  SvarSlett
 3. Har kun lest den første boka, men vurderer å begynne med bok nummer to etter hvert:)

  SvarSlett
 4. hei bøkene er DRITBRA må anbefales, men forsvunnet er nr. 2 i serien og mørke krefter er nr. 2

  SvarSlett
  Svar
  1. Det visste jeg, mamma skrev feil. rettet opp nå da:) takk for at du sa ifra

   Slett
 5. De er ikke kjempebra men helt greie å lese hvis du ikke har noe annet.

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...