mandag 8. august 2011

Anthony Horowitz: De fem utvalgte - NekropolisDette er den fjerde boka om de fem utvalgte; men det skal ikke være den siste! Denne boka kjøpte mamma til meg som "sommergave" før vi dro på ferie, slik at jeg skulle ha noe spennende å glede meg til på turen. Og det hadde jeg! Oppdaget Anthony Horowitz-serien for ikke så lenge siden, og har skrevet om de andre bøkene før på bloggen! Følg gjerne linkene hvis du vil lese om dem:
Bok nr. 1 "Ravneporten "
Bok nr. 2 "Ond stjerne "
Bok nr. 3 "Mørkets tid "

Bok nr. 4 "Nekropolis" starter med at ei jente som heter Scarlet Adams, som visstnok skal ha evnen til å forutse været, forsvinner inn i ei kirke - og blir funnet 18 timer etterpå, da hun går ut av den samme kirken... Hvis du har lest bok nummer én, kjenner du nok igjen denne kirka... St. Meredith. Da skjønner Matt at han har funnet den femte av "de fem". Faren til Scarlet jobber i NIGHTRISE CORPORATION; i bok nummer tre får du vite mer om Nightrise... Han narrer Scarlet inn til Hong Kong; "de gamles" by... Nekropolis! I Hong Kong føler hun at hun blir overvåket, og Matt blir nødt til å dra inn i de gamles by sammen med Jamie (fra bok nr. tre). Scarlet havner i fengsel, og Matt har en plan om hvordan de skal befri henne. Det innebærer at han selv havner i fengsel... En stund etterpå har "de gamles" høvding; "Kaos", bestemt seg for å gi ordren om å legge verden i grus. Høvding Kaos har et ekstra luretriks på lager, som "de fem" allerede har gått på... 


Terningkast: 6


Serien om "de fem" var fantastisk! Den handler om fem ungdommer med ulike krefter, som må redde verden fra "de gamle". Matt Freeman er hovedpersonen i bøkene, men han endrer navn til Mattheo for å gjemme seg fra "de gamle". I løpet av serien havner du i ulike deler av verden; i England, Peru, og Hong Kong... "Nekropolis" er den foreløpig siste boka som er utgitt, men nå venter jeg bare spent på bok nummer fem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...