søndag 28. august 2011

Klaus Hagerup: Markus og karaokekongen.

Markus og karaokekongen er den femte boka om Markus Simonsen, og den andre boka jeg leser om denne fyren. Den første jeg leste, var Markus og den store fotballkjærligheten, som jeg fikk av storesøsteren min til jul i fjor. Du kan lese om hva jeg syntes om den boka HER! Denne gangen oppdaget vi et supert boksalg, og jeg fikk boka for 40,- kroner. (Det vil si; det var mamma som insisterte på å kjøpe bøker, da det var slikt et røverkjøp som hun sa...).
Boka handler om Markus og faren hans Mons. Mons begynner å bli gammel, og bestemmer seg for både å farge håret med Loreal og å reise til Lanzarote. I tre måneder er han på jakt etter nye eventyr. Heldigvis kan Markus fremdeles opprettholde kontakten med vennen sin Sigmund, og de to venninnene Mona og Ellen-Christine, via data. Markus og faren hans møter en familie som for det første har en pappa som aksepterer det meste av det sønnen Sebben gjør; som for eksempel å kalle folk stygge ting som "tapern", "bløffern" osv. For det andre liker de ikke Mons og Markus, og erter dem hele tiden. Mons og Markus gjør ingenting med det... Men Mons spiller bort alle pengene sine på casino, så han må finne seg en jobb. Han skal tipse folk om en god bar på Lanzarote. Men så blir det karaoke, og Mons er lei av å bli disset av Sebben og faren Toffen. Hele familien til Sebben holder på med karaoke, så det blir få folk i lokalet. Mons tar mikrofonen fra Sebben til slutt, og sier at han er karaokekonge! Men Mons mister brillene sine i bakken, og fremfører irske sanger, og på tullevis, og det er veldig bra, for da blir han karaokekonge! 


Boka var morsom til tider, og handlingen er "realistisk urealistisk". Klaus Hagerupe skriver på en morsom "barnemåte"; ikke som i bøker for voksne. Ett tema er "mark" - du skjønner det når du leser boka... 

Terningkast: 4

Her er lista over bokserien om Markus Simonsen og livet hans, i riktig rekkefølge:

1. Markus og Diana (1994)
2. Markus og jentene (1997)
3. Markus og den store fotballkjærligheten (1999)
4. Markus og Sigmund (2003)
5. Markus og karaokekongen (2004)
6. Markus er konge (2010)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...