onsdag 17. august 2011

Suzanne Collins - Opp i flammer

Dette er bok nummer to fra Suzanne Collins, som handler om Peeta, Haymitsh og Katniss, og framtidssamfunnet de lever i. Der er det myndighetene som sørger for at ungdommer dreper hverandre for å holde befolkningen nede... Jeg lånte den på biblioteket først, men så fant mamma den på bokhandelen til bare 40,- kroner! Så nå står den i bokhylla også ;-) Den første boka het Dødslekene, og den kan du lese om HER.



Etter den første boka hadde Katniss gjort et lite opprør mot Capitol; en by som er ultramoderne, og som består av tolv distrikt. Egentlig var det tretten distrikt, men det trettende distriktet ble brent ned - og dødslekene ble opprettet som et minne om dette. I år er det kvartselspill, noe som betyr at ordføreren skal trekke opp en lapp fra en diger bolle, og der skal det stå hva som skal skje i kvartselspillet. I år ble det trukket at tidligere vinnere, en gutt og ei jente, skal delta i kvartselspillet. Og i dist. tolv er det jo bare ei jente og to gutter! Peeta og Katniss må altså være med i år også. Haymitsh er fremdeles manager. Da de er ute på arenaen, bestemmer Katniss og Peeta seg for ikke å gå inn i en allianse med noen... Men hva som skjer på banen og hvem Haymitsh har valgt, kan jeg ikke røpe her...


Boka var veldig bra. Ikke like bra som den første boka; denne mangler noe, men jeg vet ikke helt hva... Det er ei ganske tjukk bok; over 400 sider, så den er ikke så lettlest. Passer for 10 - 17-åringer, tror jeg!


Terningkast: 6-


Den tredje og siste boka i trilogien heter Fugl Føniks, og den vil jeg forhåpentligvis lese etterhvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...