torsdag 7. november 2013

"Skulduggery Pleasant" - Derek Landy

Jepp, da ble jeg ferdig med bok nummer tre i serien om "Skulduggery Pleasant", eller "Skranglebein Likanes" som han heter på norsk. Boka heter The faceless ones, og er skrevet av Derek Landy. Det er visst sju bøker i serien; og jeg er glad jeg har funnet meg en ny fantasyserie som er verdt å lese! Selv om bare de to første bøkene er oversatt til norsk, er serien verdt å lese!
"The faceless ones" er satt to år etter at bok nummer 2 sluttet. Boka handler om de to detektivene Valkyrie og Skranglebein; Valkyrie er ei jente på 14, Skranglebein er et skjelett flere hundre år gammel...  Valkyrie og Skranglebein begynner å etterforske hvorfor alle Teleportørene har dødd i det siste. Det er igjen én Teleportør; Fletcer Renn. Han prøver detektivene å vokte så best de kan. De tror at det er Batu og hans gjeng som prøver å få tak i Fletcher. Gjengen trenger han for å kunne åpne porten til De ansiktsløse... Vallkyrie og Skranglebein drar ut for å finne en svart magisk stein, for å få tilbake Septeret; den ene tingen som kan drepe De ansiktsløse. 

Så blir Overmagikeren kidnappet av Batus gjeng, og gjengen vil bytte han mot Fletcher Renn. Da begynner det å se mørkt ut... 

Boka var veldig spennende; den slapp aldri spennings- og actionbiten. Hver gang det kommer en spenningstopp, går ikke historien helt tilbake igjen; den fortsetter på et høyt spenningsnivå... Boka er også ganske morsom; særlig alle de sarkastiske kommentarene de to detektivene slenger ut! 

Anbefaler boka til barn i aldreren 11 - 17 år. 

Terningkast: 6-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...