onsdag 20. november 2013

Erlend Loe - Naiv.Super

Erlend Loe er en av Norges mest kjente forfattere, og han kommer fra samme by som meg - nemlig Trondheim! Den andre romanen han gav ut var "Naiv.Super", han har gitt ut mange bøker både for barn, ungdom og voksne, i tillegg til å ha skrevet både film- og teatermanus. De mest kjente barnebøkene hans er nok bøkene om truckføreren Kurt og de rare påfunnene hans...

Da klassen skulle ha "Erlend Loe"-uke for ei stund siden, fikk vi velge oss ut bøker. Jeg har jo lest noen av Kurt-bøkene, derfor valgte jeg altså Naiv.Super. Den har kommet i mange utgaver, med ulike boktrekk, bare se et lite utvalg her:

Hvilken liker du best?

HER finner du et klipp fra NRKSkole der Erlend Loe selv leser fra boka, og forteller litt om den. Det er et klipp fra der hovedpersonen er i Empire State Building - der var jeg faktisk selv i sommer! Det var kult.

Om boka: 

En jeg-person i 20-årsalderen finner livet sitt kjedelig og "gammelt", og trenger en oppfriskning. Han slutter i jobben og på skolen, og drar til storebrorens hus for å finne ut hva han skal gjøre med livet sitt. 
"På reisen" til å finne ut hvem han er, kjøper han seg et bankebrett, et slikt som du skal banke ned den ene siden, snu og banke ned den andre siden... Han treffer guttungen Børre, som han snakker litt med om livet. Han finner en bok om tiden, skrevet av en verdenskjent forsker. Han drar til USA, og får seg ei ny klokke. Men det han mest av alt gjør, hver dag, er å sitte å tenke på LIVET. 

Det er stort sett det som er å si om boka; den er nemlig ganske ensidig. Det var ikke noe høydepunkt, slik det ofte er i bøker. Boka ble litt kjedelig, som om du visste at det ikke kom noen uventede vendinger når du skulle bla om siden. Det som kjennetegner gode bøker er jo at det skjer noe NYTT når du blar om på siden. Naiv.Super var ganske rett fram og forutsigbar. 

Jeg anbefaler boka til arbeidsløse spesielt; den har mange tips til dem! Ellers fra femtenårsalderen og oppover. 

Terningkast: 3+
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...