fredag 16. desember 2011

Richard og Wendy Pini: Alvefolket

Her er ulverytterne på vei...

Har du hørt om tegneserien Alvefolket? Det er en fantastisk fantasy-tegneserie som handler om alvene, som skal dele en verden med menneskene, trollene og alle de andre vesnene på en planet som likner jordkloden...Denne planeten har to måner! Forfatterne og tegnerne er ekteparet Richard og Wendy Pini; og den opprinnelige tittelen er Elfquest. Det er egentlig en amerikansk tegneserie, men den er oversatt til norsk. Det vil si; bare 28 hefter er oversatt til norsk; alle de andre (over 60?) må du lese på dansk. På dansk heter serien ElverfolketHer er noen av de ulike folkeslagene som bor på denne planeten (Denne oversikten er hentet fra Wikipedia.org) :


Ulveryttere 

Ulverytterne har lenge levd side om side med ulver som er direkte beslektet med dem gjennom deres felles stamfar Timmorn, som var halvt alv - halvt ulv. De er de eneste av alvene som er dødelige. De har i mange århundrer vært i krig med menneskene som til slutt driver stammen fra deres hjemsted i skogene. Under det som kan sies å være seriens hovedperson, Skarpegg, oppdager de hittil ukjente alvestammer som blir bundet sammen.

Solfolk 

Solfolket holder til i Sorgenfri, en oase midt i ørkenen. De har i motsetning til Ulverytterne aldri vært truet av mennesker, og er derfor mye mer åpen og vennlig mot fremmede. De stammer opprinnelig fra alver som bodde i skogene før de ble drevet på flukt av mennesker og søkte tilflukt i oasen, Sorgens ende.

Snøkrigerne

Snøkrigerne holder til i de kalde fjellene der de sloss om tilværelsen med en gruppe troll. Denne stammen er opprinnelig fra en gruppe ulveryttere som ble splittet fra de andre, men det er ingen igjen med ulveblod.

Flygerne 

Flyverfolket består stort sett av førstefødte av De Høye. De bodde til å begynne med i Den Forbudte Skogen, men trakk seg etter hvert tilbake til en stille tilværelse i Blåfjellet. Her kunne de bevare De Høyes kultur og levesett uten forstyrrelse og trusler fra verden utenfor. Flygerne er den eneste av stammene som fremdeles har evnen til å sveve slik De Høye kunne.

De Høye 

En gruppe romvesen som måtte forlate sin hjemplanet på grunn av overbefolkning og mangel på ressurser. Bortsett fra seg selv, tok de med seg de eneste overlevende artene; de insektlignende skapningene svøperne, og graveaper.

Troll 

Etterkommere av graveapene De Høye tok med seg fra sin hjemplanet. I løpe av de mange årene i verdensrommet ble de utsatt for stråling og utviklet høyere intelligens. De ble brukt som slaver på skipet, og gjorde til slutt opprør, noe som resulterte i at romskipet strandet på en fremmed planet, i en fremmed tidsalder. De senere generasjonene bosatte seg under jorden og i fjellene. De styres av konger, og har en forkjærlighet for gull og andre rikdommer.

Rayek fra Solfolket; han er ond i starten, forsvinner en stund, og utvikler seg kollossalt på slutten av serien...


Jeg var ikke så gammel da jeg først begynte å lese/se i disse tegneserieheftene... Jeg hadde såvidt lært meg å lese, og stavet meg gjennom. Noe av det leste mamma og pappa til meg også; men det er egentlig ikke en barnetegneserie. Det er mye som skjer her, som er ganske "voksent"; både krig og kjærlighet... 

Her er vakre Leetah fra Solfolket...


Men jeg ble så fascinert av tegningene og disse karakterene; særlig ulverytterne, da, som de første heftene handler om. Nå har jeg nok lest de 28 heftene vi har så mange ganger at jeg har mistet tellingen! Jeg har også prøvd å lese noen av de danske heftene som de har på biblioteket; men det er ikke like enkelt når det står på dansk... Men tegningene viser jo mye av handlingen, da!

Tegningene i denne serien er noe for seg selv. De har masse detaljer! 

Det beste heftet synes jeg er nummer to, som handler om når Ulverytterne møter Solfolket, og blir kjent med dem. Det er da Skarpegg møter Leetah første gang. (Første gang trodde jeg at Skarpegg var ei jente, pga håret...)  Det jeg liker best med tegneserien er spenningen, humoren, lojaliteten mellom Ulverytterne og krigerne deres - og det er bare noe av det...! Det jeg liker minst, må være at det er en anelse for mye kjærlighet i heftene...

Hele serien får terningkast: 6+

Anbefales!

PS: Husk å bli med på gi-borten min under her da!


6 kommentarer:

 1. Denne serien likte jeg også kjempegodt!

  SvarSlett
 2. Hei Balder;-) Jeg har HELE serien, absolutt en av mine favoritter!! Både tegningene og historiene er fantastiske. Kos deg med lesinga!

  SvarSlett
 3. For en flott blogg du har! Her må jeg være følger :) Jeg leste hele Alvefolket da jeg var yngre, husker jeg syns han Rayek var så teit ;)

  Ha en kjempefin jul!

  SvarSlett
 4. Sønnen min fikk første bind til jul - han ble oppslukt! :o)

  SvarSlett
 5. Husker jeg likte denne serien sååå godt når jeg var yngre (liker den fremdeles veldig godt). :) Klem Madelén

  SvarSlett
 6. Jeg liker så godt tegne stilen i denne serien :) Var det som vekket min interesse. Har selv lest de første 3, for snart 2 år siden :)
  Men hadde jeg råd til det ville jeg gjerne eid alle sammen. For bare og sitte og bla i dem :P

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...