onsdag 23. januar 2013

Jon Ewo - Marg og bein: Straffekolonien

Denne boka kom som en av kalendergavene i desember :) Var vel egentlig litt overrasket over valget, siden jeg ikke har vært så glad i skrekk-sjangeren tidligere... Og det med god grunn; jeg har et par dårlige opplevelser med denne sjangeren... En gang fikk jeg mareritt i tre netter på rad etter å ha lest ei bok; husker ikke hvilken. Men siden jeg fikk den, tenkte jeg at jeg måtte prøve å lese den! Marg og bein-serien er vel en ganske kjent grøsserserie.Denne boka handler om seks ustyrlige unger som fikk to sjanser; å havne i ungdomsfengsel eller å bli med i "Straffekolonien". De velger så klart ikke fengselet... Straffekolonien er et spill, der seks deltagere skal være i et bomberom i femti dager for å lære folkeskikk. Dersom de ikke klarer det, havner de i fengselet i stedet... 

Men alt går galt: De får ikke kontakt med dem som er utenfor bomberommet og skal sende dem mat. Vannet fosser inn og stiger raskt... Hva er det som har skjedd? Er det en del av prøven, eller vil folkene utenfor bare pine dem?

Boka er på 115 sider; den er veldig kort! Boka får deg til å grøsse; det skal være sikkert og visst! Den er spennende og skummel, ikke for de lettskremte med andre ord! Det som gjør den så skummel, er skrivemåten - det er så intenst og farlig. Alle barna har en skremmende fortid som man får høre mer og mer om, og man får høre hva barna tenker. De tenker det samme som du sikkert hadde tenkt. 

Terningkast: 5-

PS!

I dag kan du foresten lese bokanbefalingene mine i Aftenposten junior! Det er ei nyhetsavis for barn og unge, som kommer ut hver tirsdag. Her i Trondheim selger de den på Narvesen. Du finner meg på side 13, med bilde og navn ;-) Og for de som leser bloggen min, kommer vel ikke anbefalingene mine som noen overraskelse, haha!

3 kommentarer:

  1. Så stilig, Balder:) Det var nå vi skulle hatt Aftenposten Jr på biblioteket!

    SvarSlett
  2. Bloggen er veldig bra ;) Elsker å lese selv. Kunne kanskje stått litt om Harry Potter...

    SvarSlett
  3. Fin blogg, elsker å lese den! Fint design og alt! Leser Aftenposten Junior selv, der fant jeg bloggen din.

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...