onsdag 16. januar 2013

Michael Grant - Gone: Frykten

Da er foreløpig siste bok i Gone-serien "fortært"; nemlig "Frykten". Jeg hadde veeldig lyst til å kjøpe meg den før jul, men så kostet den så mye... Men da jeg fikk et spill jeg hadde fra før og et par andre smågaver jeg skulle bytte, fikk jeg byttet til meg denne i romjula istedet. Nice! Boka er den femte, og foreløpig siste, som er kommet ut i serien. Mamma sjekket ut serien på nettet, og fant ut dette om neste og siste bok i serien (fra Wikipedia): 

"Light will be the conclusion to the series. Not much is known about it yet. The book should be out on April 2, 2013. Michael Grant confirmed in an interview that the secrets of the FAYZ Wall will be revealed in the book."

Da blir det som jeg trodde: Boka skal hete noe med "LYS"... Gleder meg til den kommer ut på norsk! Jeg har allerede reservert den på biblioteket! Gone: Frykten handler i hovedsak om Sam, Drake og Kane. I forrige bok flyttet Sam og noen av ungdommene til et vannhull de hadde funnet, mens resten ble igjen i Pardido Beach under Kanes' styre.

En svart flekk på muren begynner å spre seg og blir større og større, og blokkerer utsikten til "solen". Diana er gravid, men fødselen ser ut til å skje raskere enn forventet. Penny blir spik spenna gæren, og har lyst til å ta Kanes' styre. Penny er en psykopat, som har en treer på krefter: Hun får deg til å se dine verste mareritt om og om igjen. Hun kan ligne veldig på Drake; begge er psykopater, og begge er tvers gjennom gale. Men Drake er ond i tillegg, mens Penny vil nå sine egne mål. 

Gaiafagens (ondskapen)  krefter blir sterkere og sterkere. Den eneste som kan hindre Gaiafagen i å nå sine mål, er borte - nemlig lille Pete. Derfor vokser kreftene hans fortere og fortere. På utsiden prøver de å atombombe Pardido Beach, for å drepe ondskapen. Men da vil de drepe barna også... Onde krefter jobber i det skjulte...

Slutten ender som alle andre bøkene; den er lykkelig ulykkelig... Den er trist og fin samtidig. Den ender med en stor overraskelse, som kan tolkes på to måter... 

Boka er som de andre bøkene: fantastisk! Den er spennende og skrevet levende, du får bare ikke nok! Jeg måtte tvinge meg selv til å legge fra meg boka og legge meg til å sove... Du kan kjenne deg igjen i de personlige egenskapene til personene. Det kule med dem er at de utvikles gjennom serien! Det du trodde skulle skje da du leste bok en, skjer ikke! I stedet er det tre andre ting som kan skje...

Når alt ser ut til å ligge i kortene, skjer det alltid en uventet vending, og du må bare kaste kortene og gyve løs på boka!

Terningkast: 65 kommentarer:

 1. Hei. Jeg er norsklærer i 10.klasse på en skole i Haugesund. Det høres ut som om du er ganske begeistret for denne serien, og jeg må si jeg likte godt din anmeldelse av siste bok. Hvor mange bøker er det i serien? Er det en bokserie vi bør ta inn til skolebiblioteket her? Hvem passer bøkene best for?

  SvarSlett
 2. Kjempe bra anmeldelse..
  Blei bare enda mere spennt på og lese videre.. Siden du sier det du tror skjer ikke skjer hehe :P

  Geir: Det burde dere uten tvil.. Selv har jeg bare lest første boka, men den slukte jeg på tross av størrelsen.. Og det som er bra med boka er den passer for både jenter og gutter.

  SvarSlett
 3. Jeg har også nettopp lest boka, Balder. Leste den i en sitting:) Takk for entusiastisk anmeldelse, jeg skjønner deg godt.

  SvarSlett
 4. Åå, jeg kan nesten ikke vente til siste bok i serien. Du har en fantastisk blogg :D

  SvarSlett
 5. Jeg er på den 6 boken nå. Fantastisk:-)

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...