mandag 7. januar 2013

Om mål og sånn...

I januar kommer mange bokbloggere med målene for det neste året; hvor mange bøker de skal lese, hva slags type bøker og så videre. I fjor ble jeg inspirert til å sette meg noen mål for leseåret 2012 jeg også - men hvordan har det gått?!

For det første: Jeg hadde aldri satt "mål" for lesinga mi før; jeg bare leste det jeg kom over, egentlig! Så i starten var det artig å prøve å tenke på hvilke bøker jeg skulle lese... Men etterhvert syntes jeg bare at disse målene kom i veien; så etter sommerferien har jeg ikke sett på dem én eneste gang! Jeg syntes det var mer skremmende å skulle ha mål...Jeg vil likevel kaste et lite blikk på målene, og se hvor langt jeg har kommet:

1. Lese minst fem av bøkene som står på lista over "bokklassikere jeg ønsker meg"!

Dette målet klarte jeg fint; jeg leste Moby Dick, Den flygende Hollender, David Copperfield, Tom Sawyer og Frendeløs i 2012!

2. Lese flere bøker av Charles Dickens 

David Copperfield er skrevet av Charles Dickens!

3. Lese minst 85 bøker! Og forsikre meg om at verden ikke går under...

Første del av målet gikk ikke så bra; var visst litt optimistisk! Men andre del av målet gikk heldigvis bra! Vi er her fremdeles!

4. Lese flere faktabøker, minst 5 stykker 

Noen faktabøker har jeg da lest i 2012; Barack Obama - håpets politiker, Jeg er Zlatan og Hvem var Elvis Presley?. Tre, altså. Men nå ligger det faktisk et par faktabøker i lesebunken min igjen; en om Steffen Iversen, og en om Heidi Løke!

5. Lese minst 5 bøker som jeg har fått anbefalt her på bloggen!

Dette var visst litt vanskeligere enn jeg trodde! Det er ikke så lett å huske hvilke som ble anbefalt heller; men noen har jeg da lest. Den jeg kommer på i farten må være Lampeåndens barn, som Synne (Lesehesten fra Sørlandet) anbefalte. 

6. Lese minst ei bok til av Jo Nesbø

Jeg leste ei bok av Jo Nesbø, ja, nemlig Doktor Proktors tidsbadekar - som jeg likte sånn passe...
Alt i alt har det jo ikke gått så verst med målene! Men vil jeg lage nye lesemål for 2013? NEI!! Har nok funnet ut at det å ha mål for hva jeg skal lese ikke fungerer så godt for meg; jeg vil lese det jeg har lyst til der og da, og ikke tenke på "mål". 

Setter du lesemål for deg selv?

4 kommentarer:

 1. Heisann Balder!
  Moro å lese om målene dine, og hvordan det gikk med dem. Jeg kaster meg ut på lesemål for første gang i år, og har et visst håp om at jeg skal nå alle. Fire bøker utenfor komfortsonen blir nokdet vanskligste målet vil jeg tro. Du kan lese om dem her:

  http://bokbloggeir.wordpress.com/2012/12/31/oppsummering-malsetninger-og-en-hemmelighet/

  Lykke til med lesingen da!

  SvarSlett
 2. Syns du klarte deg ganske så bra likevel :)

  Jeg har laget noen mål.. Men det er fordi eller har jeg en tendens til og lese mye ensformig.. Så prøver på sånt som.. les litt flere faglitteratur.. Lytt til lydbok.. Les flere ebøker.. Da jeg har så mange osv :)
  Kommer mere på bloggen etter hvert som jeg har funnet helt ut av hva målene mine skal være år :P

  Selvom hørtes digg ut med les som det kommer.. Hvilket jeg egentlig også gjør xD Leser jo ikke om jeg ikke gidder :P :)

  Kos deg med bøkene.. :) Håper du får mange fine lesestunder i 2013

  SvarSlett
 3. Hei Balder, og godt nytt år;o)Synes du har vært flink til å lese, og enda godt at det ikkje er bare meg som synes Doktor Proktor er litt ..kjedelig... I romjula begynte jr på Pingle bøkerne, nå er han allerede på nr 4, og det er mye når man leser selv og nettopp er blitt 9! Før jul kom vi oss gjennom de fleste til Roald Dahl, og plan for våren er noen av bøkerne i serien "Historien om..", tror vi begynner med Jack London ;o) Ha et flott bokår, det er som vanlig alltid spennende å se hva du leser!

  SvarSlett
 4. Jeg hadde mange mål i fjor, i år har jeg bare "lese 10 krimbøker", fordi krim er noe jeg sjelden leser. Så får vi se, da, om det går! Lykke til med leseåret ditt, Balder!

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...