søndag 10. juni 2012

Sigbjørn Mostue - Krakens gap

Denne boka fikk jeg av storesøsteren min for en stund siden. Hun ryddet i bokhylla si, og mente visst denne kunne passe til meg. Det er bok nummer tre i en serie om "Alvetegnet". Bok nummer en heter "Gravbøygen våkner", og bok nummer to heter "Nissedreperen". Det var lenge siden jeg har lest en god fantasy-bok, så det var på tide! 


Krakens Gap handler om Espen og Eva som vet om nisser og bergriser, Draugen og... Kraken. Disse to er gode venner, og de har oppdaget alle disse vesnene sammen. I det siste har det imidlertid gått litt skeis mellom dem...


I bok nummer to kastet Espen "Edelåpne" i sjøen; jeg er ikke sikker på hva dette var, men tror det var en nøkkel eller noe sånt. Espen og Eva er nødt til å hente Edelåpne, for å redde vennen sin Nils, som er nisse. Men Espen og Eva snakker ikke sammen lengre; så de må begynne å snakke sammen. Har Eva fremdeles følelser for Espen? Og skal Espen se dette? Men Espen er forelsket i skolens mest poplulære jente, Rita. Eva blir sur når hun ser Espen og Rita sammen. 


Men sammen må Espen og Eva finne Edelåpne og redde Nils. Men hva er det Draugen vil? Og har Kraken våknet? ... 


Boka handler om havet, og jeg tror forfatteren prøver å formidle et budskap gjennom boka. Jeg tror budskapet er at vi mennesker må stoppe å forurense, og se hvilken verden vi etterlater oss. 


Du trenger egentlig ikke å lese bok nummer en og to for å skjønne denne boka; det er bra. Det betyr at jeg skjønner boka bedre, og henger med i svingene, liksom. Det er ei spennende bok, som handler om menneskeheten!


Terningkast:5+


Sigbjørn Mostue
Visste du at det er Sigbjørn Mostue som har skrevet faktaboka "Historien om vampyrer" også? Den har jeg anmeldt HER. Anbefales!

Hvis du vil lese mer om forfatteren, har han en egen hjemmeside, som du kan finne HER! (Trykk på ordet, så kommer du direkte til hjemmesiden).

Skal snart begynne med ei bok om James Bond... Anmeldelse kommer!


5 kommentarer:

 1. Denne frister det å lese, men får så klart se å lese de to første bøkene først! :-)

  SvarSlett
 2. Hei Balder ;o) Koser meg som vanlig innom bloggen din, og vet at her vil det alltid være gode bokanmeldelser!Har ikke tid til å kommentere hver gang, mange bøker har æ allerede lest, men anbefaler deg ofte til elever, du er et fint forbilde ;o) Snart sommerferie? Og bedre tid til lesing for min del!

  SvarSlett
 3. Sønnen min på 12 år digger disse bøkene. Der er superbra, sier han.

  SvarSlett
 4. Hei Balder,

  Har nettopp funnet siden din - og den er knallfin! Jeg er på jakt etter gode bøker til gutten min som er 7 år, og du har gitt meg mange tips! Godt jobbet!

  SÅ heldig du er som har en mamma som sekretær, håper du er flink og takker henne og skryter av henne for den jobben hun gjør.

  SvarSlett
 5. Enig, dritbrae bøker!

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...