mandag 25. juni 2012

Charlie Higson - Unge Bond: Farlig gull

Denne boka om den unge James Bond, var det mamma som fant på et boksalg for lenge lenge siden. Den har stått i hylla hele tiden; jeg startet å lese den en gang, men fant ut at jeg ville vente. Men nå har jeg imidlertid lest hele boka ferdig! Boka er gullfarget på sidene."Farlig Gull" handler om James Bond som barn. James Bond er en bok- og filmhelt, som helt sikkert de fleste voksne har hørt om! Han er agent 007, i den britiske etteretningens tjenste. Her er et bilde fra den siste filmen om denne helten: Moren og faren til James er drept, og han skal bo hos sin tante Sharmein. Men hun drar til eksotiske steder, så hun har ikke tid til å ta seg av James... James skal sendes til en liten familie; til den berømte flyhelten Jack Stone, datteren hans Prescious og sønnen JJ. Mens James er hos familien, kommer skurker for å stjele noe, men de leter ikke etter penger; de leter etter noe mer verdifullt... Prescious og JJ blir kidnappet, og James må redde dem! Men skurkene skulle ikke egentlig ta barna, det var noe annet de ville ha... 

Den unge James Bond blir antatt for å være en forbryter ved navn Corona. "Corona" blir med skurkene på turen til Jack Stone, som har krasjlandet i et fly. Hvordan kan de redde faren, folkene i flyet, få det de er ute etter og rømme landet? Så å si umulig. Men når skurkene flykter til La Grimas Negras, blir tonen en annen. For å komme seg ut av dette hotellet, og få tilbake det som er stjålet med livet i behold, må de komme seg igjennom La Avenida Muerte...

El Hurracan driver et hotell for forbrytere i La Grimas Negras, aka "Den sorte tåre". Men når du er der, må du bli der! Hvis du drar, kommer nemlig 200 indianere og noen av landets beste snikskyttere og mordere etter deg... (Det er som at han har en bank; du vet at du ikke kan stjele den, fordi da kommer alle forbryterne og gangsterne farende for å ta deg). 

Boka var litt kjedelig i starten, men på de siste sidene kan du ikke legge den fra deg! Boka var spennende; hvordan James løser gåtene sine på en finurlig måte, og ofrer alt, men allikevel holder hodet iskaldt! Handlingen er ikke så troverdig, oddsen er 1:100 for at det noen gang kunne skje... Men en bok er en bok; og boka er bra!

Anbefales til James Bond-fans, og unge mellom 9 - 13 og de fra 40 - 50 år... Den siste gruppa vet jo mye om James Bond fra før!

Terningkast: 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...