søndag 3. juni 2012

Mattias Göransson - Proffdrømmen


Denne boka lånte jeg på skolebiblioteket. Har lest en av bøkene til Görasson før, nemlig Matchhelter, som er bok nummer to i serien om Johan. Dette er eneren, og jeg tenkte det kunne være greit å ha lest den også! 

Historien handler om Johan, som er et forsvarstalent, men som alltid må finne seg i skyggen av vennen sin Micke, som er et fotballtalent. Johan og Micke er bestevenner, og står sammen i tykt og tynt. Dette året skal de vinne Gothia-cupen. De to angriperne Micke og Simon blir utvalgt til å spille en cup sammen med de beste fra hvert lag. Johan vil være med Micke på turen. På turen må Johan gjøre en masse vanskelige valg, kan en si... Han er rett og slett nødt til å velge hva han skal gjøre i vanskelige situasjoner han kommer opp i. Imens dette pågår, har foreldrene til spillerne på laget innkalt til møte, fordi de er usikre på om treneren trener laget på en sunn måte, siden de har fem treninger i uka. Det ryktes at Micke skal bli solgt, og hvordan skal Johan klare seg uten bestekompisen sin?

Boka er veldig naturtro, og jeg liker den såklart siden den handler om fotball - den passer bra for meg! Man kan lære et par ting av boka, blant annet om vennskap og om du er sterk nok til å takle slike situasjoner som Johan kommer opp i. Boka er bra skrevet, forfatteren maner fram følelsene som personene har; luktene, sansene og alt det... 

Terningkast: 5+

4 kommentarer:

 1. Hei Balder.

  Superbra blogg :) Du blir nok en flott bibliotekvakt neste år.

  Hilsen Gretha

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Det håper jeg at jeg blir :)

  SvarSlett
 3. Hei
  har tenkt å lese boka, men har hørt det er mye banning i boka ?? Er de sant ??
  Lesehest

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...