torsdag 3. oktober 2013

Bloggepause - men ikke lesepause!

I sommer og høst har jeg hatt en laaaang bloggepause; vi har vært en del på farten, og så har tiden liksom ikke strukket helt til. Det er så mye annet som skal passe inn i hverdagen, sånn som fotball, lekser, kompiser og så videre. Men jeg har ikke sluttet å lese, altså! Tenkte jeg skulle sette opp en liten liste over bøker jeg har lest siden siste innlegg:

1. John Marsden-serien, "I morgen da krigen kom". Jeg har lest bok nummer 4, 5, 6 og 7 - alle lånt på biblioteket.


Marsden-serien ("I morgen da krigen kom") er veldig jordnær; personene i boka tar virkelige valg - ikke sånn som i Hollywood-filmene, men slike valg jeg selv ville tatt. Jeg gir hele serien terningkast 6-  - selv om bok 7 skuffet litt... Bøkene er virkelig verdt å lese: Løp og lån!


2. Christopher Paolini-serien, "Eragon". Jeg har lest ferdig bok nummer 3 og 4 - tilsammen over to tusen sider!Paolini-serien ("Eragon") er virkelig noe for seg selv! Det er lange bøker om et eventyrland; men selv om det er eventyr, bør voksne også lese det! Bøkene inneholder så mange personligheter, så mange fantastiske sider at du bare mååå lese videre... Jeg lå oppe til 2-tiden om natta for å lese ferdig "Arven"... ;-) Serien får terningkast 6! Anbefaler serien til eventyrlystne og leseglade!


3. Michael Grant-serien, "Gone". Jeg har lest den siste boka, på engelsk vel å merke. Den engelske tittelen er "Light".Grant-serien ("Gone") er virkelig fantastisk! Når jeg og mamma leste, ble vi fortapt i bøkene begge to! Det er en samlet historie, med alle menneskene som vikles inn i hverandres historier, og du får høre om dem i forskjellige sammenhenger. Hovedpersonen Sam er som "Frodo" i "Ringenes Herre"; han har det tyngste ansvaret, han forsvinner litt; men han gjør ihverfall jobben han må gjøre... Terningkast: 6+


4. Jeg har lest den siste boka i "En pingles dagbok"-serien til Jeff Kinney; "The third wheel". Den også på engelsk altså.5. Pittacus Lore: "I am number four" - på engelsk. NB! Boka er sååå mye bedre enn filmen!6. James Patterson: "Middle school - How I survived bullies, broccoli and Snake Hill". På engelsk den også ;-)Siden mai har jeg altså lest over 10 bøker, av dem 4 på engelsk. Tror nok det skulle vært flere på lista, men klarer ikke å huske alle - det er gått så lang tid siden siste innlegg... Men nå satser jeg på å begynne å blogge igjen! Så heretter tenker jeg å anmelde bøkene jeg leser, og gi dem terningkast.

Seriene er serier jeg har holdt på med en god stund nå, og å bli ferdig med dem har både gode og dårlige sider. Gode: Endelig fikk jeg vite slutten! Dårlige: Nå må jeg lete etter andre bøker og serier som kan måle seg med dette.

Har du noen tips, kom gjerne med dem!


3 kommentarer:

 1. Eragon serien er veldig fin, en av mine favoritt fantasi bøker :) Mange fine bøker du har lest :)

  SvarSlett
 2. Så bra du ikke har sluttet å blogge. Var bekymret en stund der. Synes det er så glimrende at du blogger om bøker jeg stort sett ikke ville hørt om ellers. Boken til James Patterson må absolutt sjekkes ut :)

  SvarSlett
 3. Har aldri hørt om boka I morgen, da krigen kom.. spennende.. Den må jeg sjekke om de har på biblioteket..
  Kan man lese de enkelt vis.. eller burde man starte med etteren og bortetter :)

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...