torsdag 10. oktober 2013

Pittacus Lore - De siste seks

"De siste seks" er bok to i en serie om "De ni utvalgte" fra planeten Lorien, og den siste boka jeg leste ut. Bok nummer en tok for seg "Nummer fire", mens denne boka tar for seg hvordan de seks gjenlevende fra planeten Lorien skal komme sammen for å kunne drepe de onde Mogadoriene.

"Nummer sju"; Marina, bor i Santa Teresa, et kloster i Spania. Hun har endelig begynt å få "arvekreftene" sine. Arvekreftene er superkreftene som alle de seks gjenlevende fra planeten Lorien har. Hennes "cepan" (cepan er de som ble med de utvalgte for å lære dem om arvekreftene og hvor de kommer fra) har sluttet å hjelpe henne, og Marina er nødt til å finne ut av alt sammen selv.

I mellomtiden har Nummer Fire, John Smith, dameproblemer... Han faller for den vakre Nummer Seks, Maren Elisabeth. Det samme har hans venn, Sam Goode, som ble med på turen for å finne ut hva som skjedde med sin far... Men John Smith har allerede en kjæreste i Paradise, Ohio - noe som fører til et etisk dilemma. Dette dilemmaet blir sterkere når de mistenker at kjæresten har tystet til politiet om han; på grunn av det som skjedde i bok en. John, Sam og Maren Elisabeth reiser rundt omkring i Statene for å trene seg opp til å møte Mogadoriene. De prøver samtidig å spore opp de siste fire gjenlevende Loriene.Boka er morsom, men samtidig dyp. Språklig er den lett å lese. Boka er litt som "den kalde krigen" når det gjelder spenning; det er alltid en overhengende fare for krig, selv om det ikke blir skikkelig krig... Jeg anbefaler boka til aldersgruppa 10 - 17 år.

Terningkast: 5+

2 kommentarer:

  1. Hvem trinn går du på nå , du kan da ikke gå på 6.trinn hele tiden ??

    SvarSlett
    Svar
    1. Se under "Om meg og bloggen min" til høyre her, Anonym - nå skal den være oppdatert ;-)

      Slett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...