onsdag 27. februar 2013

Tore Aurstad og Carina Westberg - Trettenkloa

Denne boka fikk jeg, såvidt jeg husker, i adventskalenderen i fjor. Et utdrag av den er med i en av antologiene jeg har lest også. Den kom ut på Damm forlag i 2004.


"Trettenkloa" handler om Absalom, som er en 12 årig gutt som ble født med skjør beinbygning, så han må gå med krykker. Når klassen til Absalom skal synge Stjernespillsangen, synger 13 elever det forbudte trettende verset av sangen. Det er da Trettenkloa skal slippes fri... (Du vet vel at tretten er et ulykkestall?!). 

Absalom og venninnen hans Miranda blir fort innviklet i en sak som kan bety døden. Når underlige ting skjer, tror Absalom at Trettenkloa er våknet til live igjen. Men hvem er det som styrer Trettenkloa? Og hvor lærte Olme det forbudte trettende verset? Og hva er det med Maximilian Svartfeld?

Boka er spennende. Det er et par små spenningstopper, men spenningen stiger hele veien. Karakterene i boka er realistiske, og får deg til å tro at dette kunne ha skjedd, selv om boka i seg selv er en fantasyroman. Jeg anbefaler boka for 10 - 14 åringer!

Terningkast: 4+

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...