onsdag 22. februar 2012

Axel Hellstenius - Mens Blücher sank


Axel Hellstenius har jeg lest noen bøker av fra før, nemlig fra "Gutta Boys"- serien. Denne boka handler om noe som virkelig har skjedd; Blücher var nemlig en tysk panserkrysser (svært krigsskip) som ble senket 9. april 1940, på vei inn mot Oslofjorden for å erobre Norge... Så det er mange fakta i boka, men selve historien og personene som er med i boka er oppdikta, da.

Mens Blücher sank handler om hvordan livet på Blücher og i byen Drøbak måtte ha vært når krigen startet. Det er to historier som fortelles, i annethvert kapittel får du høre om skipsgutten Carl som jobber på Blücher og om jenta Bjørg som bor i Drøbak. I midten av boka kommer det også inn en historie om en gutt som heter Hermann, som er fra Oslo. Mamma sier at det heter parallellhistorier når det er flere slike historier "ved siden av hverandre" i boka. 


Mens Carl og Blücher seiler inn mot Norgeskysten, blir de beskutt av folkene på land. Stålpanseret fra Tyskland besvarer ilden kjemegodt, men de må gi tapt...


Drøbak: Der er Bjørg på 16 år. Med faren død og moren syk, blir hun venn med en snill gutt som heter Herman. Men alt viser seg å ikke være som det skal være...


Herman er en gentleman på 18 fra Oslo, og han bruker penger på damer for å få dem til sengs... 


Boka er en litt artig historie om hvordan livet har vært, blandet med masse fakta. Det var greit med alle faktaopplysningene fordi de kom naturlig inn i historien. Det var litt interessant å høre om hvordan livet i Drøbak kunne ha vært, og hvordan det var på Blücher. På Blücher mente de at de bare skulle kunne snakke med nordmennene, og i beste fall bli invitert på en kopp kaffe... Men det ender jo med at de blir beskutt! 


Alt i alt en artig og interessant historie!
Terningkast: 4+++

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...