torsdag 3. november 2011

Gutter og lesing!

På skolen der jeg går har vi nettopp fått resultatet på nasjonale prøver i lesing. Det er jo femte trinn som testes, og jeg går på femte trinn nå. Heldigvis gjør skolen det bra; over landsgjennomsnittet, sa lærerne våre i dag! Men i avisa i dag står det at jentene gjør det best på disse lesetestene. Mamma spurte meg om det er sånn på skolen vår, og hvorfor!

Guttene er de som gjør ferdig lesinga si tidligst; de bruker minst tid på det. Det er mange flere jenter som er interessert i å lese. De fleste guttene driter i lesing, og er på fotballbanen, eller gjør andre ting... Guttene synes ofte det er kjedelig og ukult å lese... 


Jeg elsker jo å lese! Jeg klarer å leve meg inn i bøkene. 


Hvis det hadde vært flere guttebøker, hadde kanskje flere gutter likt å lese også. Hvis bøkene hadde handlet mer om fotball, hadde det kanskje fenget fler. Men jeg vet jo ikke!

Kjenner DU noen gutter som elsker å lese?2 kommentarer:

  1. Hei Balder! På biblioteket der jeg jobber er det noen gutter som er veldig glade i å lese. Jeg tror det begynte med at de leste ei bok som var spennende, og så måtte de bare fortsette. Det er skikkelig artig. Jeg prøver å anbefale nye bøker til dem. Flere av dem liker fantasy. Det er nok typisk for gutter, eller hva tror du?

    Har du vært inne på txt.no sine bokanmeldelses-sider? http://txt.no/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=9&Itemid=339
    Der er det to gutter og to jenter som anmelder barne- og ungdomsbøker. Det er nok et par år siden bloggen ble oppdatert, men der er det fine tips.

    SvarSlett
  2. Hei Balder :) jeg måtte lese litt av innlegget ditt for sønnen min på 6 år. Han ville at jeg skulle skrive til deg at han også elsker bøker!

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...