mandag 21. november 2011

Klaus Hagerup - Markus er konge

Dette er den siste boka som er kommet om Markus! Jeg har lest noen av de andre også; "Markus og den store fotballkjærligheten", og "Markus og karaokekongen". Dem kan du lese mer om HER, hvis du vil! Tilsammen er det skrevet seks bøker om Markus, og det er laget film også.

Dette er også ei bok moren min og jeg har funnet på salg på bokhandelen. Hadde lyst til å lese den, siden det var den siste boka om Markus.
"Markus er konge" handler om Markus, Sigmund, Ellen Christine, Mona, Mons, Bjartmar og Natasja. Disse er hoved- og bipersoner i boka. MArkus får en gave av Sigmund, nemlig et sjakkspill. Markus er elendig i sjakk, men Mons sier han vil utfordre Sigmund i sjakk, for å bevise at han er noe. Det viser seg at Mons faktisk er brilliant, men han blir sint, og Sigmund gir seg. Så utfordrer skolens sjakkmester til duell. Fordi Ellen Christine, Mona og Sigmund har skrytt sånn av han... Natsaja skal også være med på duellen, og henne er Markus fullstendig forelsket i. Markus taper sjakkduellen med glans, men etter en stund vil han prøve å øve seg i sjakk igjen, så han får faren sin og vennene til å lære seg sjakktriks. Ingen trodde vel at han skulle bli en god sjakkspiller, men han drømmer om sjakk... Han blir med i sjakklubben, for å kunne være med i sjakkmesterskapet, som læreren Bjartmar er formann for. Han slår Ellen Christine og Mona, de taper med vilje... Men i finalen møter han sjakkmesteren.Sjakkmesteren fra Russland kommer også for å møte Markus; det er som å møte seg selv...  Resultatet får du vite om du leser boka...


Markus er en innadvendt, puslete person, som får en sjanse, og bommer på den, før han "setter" den neste... Han er en drømmer, som ikke liker virkeligheten så godt. Alle på skolen kaller ham "marken". 


Sigmund er utadvendt, sterk, en mester i alt, og bestevennen til Markus. Han er forelsket i Mona. Han får alltid Markus til å gjøre sitt beste. Han holder med Markus i tykt og tynt, og han er veldig smart. Det er ingen som tør å utfordre Sigmund i noe, hverken i svømming, fotball eller andre idretter. Han kaller også Markus for "marken", og mener at Markus må drive med "merkevareoppbygging". 


Ellen Christine har vært sammen med Markus fire-fem ganger. Hun kan være både utadvendt og innadvendt. Hun er snill og har en fin personlighet. Liker Markus veldig godt, både på venne- og kjærestemåten...


Mona er ikke den beste vennen, men hun er utadvendt og snill. Hun er bestevenn med Ellen Christine, og forelsket i Sigmund. 


Boka var morsom til tider, og litt romantisk. Markus er som alltid i bøkene, forelsket! Jeg likte boka godt. 


Terningkast: 5--


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...