torsdag 6. oktober 2011

Bjørn Sortland: Tolv ting som må gjerast rett før verda går under

Vi har hatt bokuke på skolen denne uka, og femte trinn skulle bare lese bøker av forfatteren Bjørn Sortland. Han er mest kjent for bøkene om kunstdetektivene, men har skrevet mange andre bøker før det også! Nå er jeg ferdig med to andre Sortland-bøker; dette er den første ;-).  Lærerne spurte om det var noen som ville lese på nynorsk, så jeg lånte boka på nynorsk! Har aldri lest ei hel bok på nynorsk, men mamma har vel lest litt nynorsk til meg før... Det var en utfordring som jeg ville ta, rett og slett!


Boka handler om ei jente som tror at verden skal gå under, og hun lager ei liste over tolv ting som hun må gjøre. Faren og moren hennes skal skilles, og storesøsteren hennes er psykisk utviklingshemmet. Men hun er også blitt kjempeforelsket i Jan. Hun må altså passe på storesøsteren sin, være sammen med Jan, og gjøre de tolv tingene på lista - alt før verden går under! Så hun ender opp med å dra til Roma sammen med storesøsteren og Jan, uten lov fra foreldrene... Hun stjal penger fra lommeboka til faren sin. 

Dette var den beste boka jeg har lest av Bjørn Sortland, på nynorsk! Boka var litt morsom, litt interessant, men også litt rar, egentlig. Det rare var f.eks at hun faktisk dro til Roma uten lov... Anbefaler boka til folk som liker nynorsk; hvertfall hvis du skal lese den på nynorsk! Boka er ikke så lang, ca. 150 sider - altså ikke så veldig masse. 

Terningkast: 5-

1 kommentar:

  1. Artig at du har lest nynorsk og likte boka!
    Hvis de ikke har Lampeåndens barn på biblioteket ditt, så spør om de kan låne den fra et annet bibliotek:)

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...