søndag 9. oktober 2011

Bjørn Sortland: Mammaen som kledde seg naken for å bli kunstDette er ei av Sortland-bøkene fra bokuka på skolen; jeg leste den på skolen. Denne leste jeg også på nynorsk. Dette er faktisk bok nummer to av en "bokserie" på to bøker! Det er greit å lese nynorsk når man kommer inn i det; men det var litt ekkelt i starten.

Boka handler om to brødre som heter Fredrik og Arve. Faren deres har flyttet ut, og de bor nå sammen med bare moren og tanten sin. Så kommer Kåre Helge på besøk, han pusser opp hele huset gratis, bare fordi han vil være i nærheten av familien. Fredrik blir utvist fra skolen fordi han vil han vil ha noen til å nakenposere for seg, fordi han vil tegne det på et kunstkurs han går på. Kåre Helge inviterer familien på ferie til Spania. I Spania finner Fredrik et kunstkurs han blir med på, og der er det noen som vil posere naken for kursgruppa! Så blir Kåre Helge og moren solbrent, og lederen på kunstkurset syk, og kan ikke nakenposere, faren er på vei til Spania - han kommer for å banke opp Kåre Helge - det er masse forviklinger, rett og slett!


Boka er en type rar og humoristisk bok på nynorsk; men det er også litt svensk i boka... Jeg likte den sånn passe. Anbefaler den til deg som leser nynorsk, og til deg som liker rar humor...


Terningkast: 3++Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...