torsdag 20. oktober 2011

John Stephens - Smaragdatlaset

Denne boka kjøpte jeg meg selv for noen uker siden, for ukepengene mine. Jeg hadde sett en kul youtubevideo om den, og fikk lyst til å lese den. Så den snutten både på en blogg jeg leser av og til, og på kino. Kanskje du også vil se den? Her har du den!
Etter at jeg begynte på den, har jeg lest flere bøker, så det tok litt tid å bli ferdig med den. Boka er på over 460 sider, så det tar jo litt tid å pløye gjennom den også. Men nå er jeg ferdig med den, og kan fortelle deg hva den handler om!Smaragdatlaset handler om tre tilsynelatende vanlige barn; Kate, Michael og Emma. Barna er blitt jaget hjemmefra mens de ennå var små, av årsaker de ikke vet. Ti år senere har de blitt flyttet fra barnehjem til barnehjem; alltid værre enn det forrige... Til slutt havner de på barnehjemmet i Cambridge Falls. De finner et foto, og legger det inni ei bok - og på mystisk vis forsvinner de inn i fortiden! De får møte grevinnen, se undertrykkelse, hvordan Cambridge Falls hadde blitt så stille og uhyggelig, og får vite  hvem doktor Pym er. De må ut på et oppdrag for å redde familien; men så forstår de at dette er et oppdrag for å redde hele verden fra Demonion... 


Kate er 14 år gammel, fast bestemt på å beskytte søsknene sine, og hun prøver alltid å gjøre det beste, og ofrer gjerne seg selv for å redde andre. Michael er en tynn, litt hengslete gutt, yngre enn Kate, han bruker briller, og er svært interessert i dverger. Han tror på magi og dverger, noe han mobbes for, men som de etterhvert finner ut at eksisterer... Emma er en liten kranglefant, som elsker å ta en kamp! Hun hater å bli gitt beskjed til, men hun er også trofast og henriven. Hun er den yngste av dem, og elsker å erte Michael. 


Det jeg likte med boka, var at den var veldig spennende; skikkelsene i boka og måten den er skrevet på gjør at den er spennende. Den var litt skummel også, enkelte steder. Boka er ganske overnaturlig, på grensen mot fantasy, synes jeg. Anbefaler boka til deg mellom 10 og 16 år.


Terningkast: 6 - 1 kommentar:

  1. Hei, jeg har ikke lest boka selv men ville vite at hvorfor måtte de redde verden også? skulle de skapningene tar over verden?

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...