torsdag 30. juni 2011

Ruben Eliassen- Phenomena 3: Det tapte hjertet

Ruben Eliassen leser høyt. Bilde fra Google.

Visste du at Ruben Eliassen kommer fra Trondheim - samme by som jeg kommer fra? Vel, nå vet du det i alle fall :-). Han er kjent for å ha skrevet mange fantasybøker for ungdom; nemlig denne serien om Alk og Ilke, som heter Phenomena... Nå har jeg lest én av bøkene, nemlig bok nr. 3: Det tapte hjertet. Bøkene er gitt ut i flere land, blant annet Sverige og Danmark i tillegg til Norge!


Om denne boka vil jeg fortelle dette:

Boka handler om Alk og Ilke, kong Vhea, Millian, Azur og Sha-ra. Du bør egentlig lese bok en og to før du leser nummer tre, for mye i denne boka handler om ting som har skjedd før. Da var det vanskelig å få med seg innholdet. Boka handler også om boka Phenomena; Phenomena er nemlig en sagnbok - der står det om profetier. Alk og Ilke finner kong Vhea. Han gir dem boka Phenomena, og sier at Alk, Ilke og Millian må dra til Aldra og gi boka til Sha-ra. Sha-ra er eieren av boka. De må gjøre dette for at ikke profetiene skal gå tapt i tusen år.  Reisen til Aldra er en farefull ferd over til et fjell for å finne sverdet Keiko; visdommens sverd. Dette skal hjelpe dem med å slå den onde trollmannen Sherpa. Alk må gjennom en tøff prøve, en hjerteprøve! Han må lære seg å se med hjertet, og ikke med øynene - og det klarer han. 


Dette er det som er bra i boka. Resten handler mest om gjenforening og at ting oppklares - det er det! Boka var veldig kjedelig i starten; det første kapitlet (helt til side 52) var det egentlig kjedelig. Etter det blir det bedre. Det er en sånn bok som du MÅ lese bok en og to først, men du vil helst hoppe til nummer fire, for du orker liksom ikke å lese bok en og to. Men de er nødvendige for å vite oppbygginga. 


Terningkast: 4+

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...