søndag 25. mars 2012

Mikael Engström - Isdragen


Denne boka fikk jeg også til jul; hele familien vet at jeg elsker å lese, så det er lett å vite hva de skal gi meg! Kjekt å ha lesestoff "på lur" i hylla...

Forfatteren er blitt nominert til den største barnebokprisen man kan få i Sverige to ganger, blant annet for denne boka! Jeg trodde først at det var ei fantasybok, på grunn av tittelen. Det er som regel fantasybøker som handler om drager! Men denne boka er mer realistisk; du må selv lese den for å finne ut hvorfor den heter "Isdragen" da... 

Hovedpersonen i "Isdragen" er svensk, og er født og oppvokst i Solna, og kallenavnet hans er "Mik". Miks far er alkoholiker, og nesten aldri hjemme. Broren Tony og Mik er ofte alene, siden moren er død og faren sjelden hjemme. Tony lærer han å bokse. Men etter en stund blir Mik sendt til tanta si, der får han seg venner og har det fint. Men så blir han flyttet i et fosterhjem, hos plageånder. Moren i fosterhjemmet er streng, og gråter når ingen ser på... Fosterfaren tenker alltid ut nye jobber som Mik skal gjøre... Lillebroren i huset prøver å gjøre livet hans så ille som mulig, mens søsteren på 18 går på hormoner... Mik synes hun er veldig søt, men hun liker ham ikke. Dessuten slår hun hesten sin med pisk hele tida. 

Boka handler om mot, mot til å gjøre opprør mot voksne. Boka er litt treig i begynnelsen, men den blir bedre. Det er humor i boka, men forfatteren får fram alvoret også. Boka er verken vanskelig eller spesielt lett å lese. 

Terningkast: 5-1 kommentar:

  1. Så fint at boken tar seg opp etterhvert, jeg trodde som deg at dette var fantasy :) Jeg likte ikke helt hvordan denne storesøsteren i fosterfamilien hørtes ut, stakkars hest(stakkars Mik også hørtes ikke ut som livet hans var en dans på roser akkurat)!

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...