onsdag 7. mars 2012

Jeff Kinney - En pingles dagbok 1 og 2


Jeg fikk bok nummer to av "En pingles dagbok" da bestemor og jeg var på bokhandelen sammen. Hun ville gjerne kjøpe ei bok til meg, og da plukket jeg ut denne. Jeg hadde lest et lite utdrag fra den i samlinga "Hjerterått", som mamma leste på lesedagen vår. Det syntes jeg var morsomt, så jeg fikk lyst til å lese hele boka. Det passet jo bra, da bestemor spanderte den på meg! Tusen takk!

Bok nummer en "fant" jeg hos noen venner da jeg var på bursdag; og før vi dro hjem fra den bursdagen hadde jeg lest den ut... Smart, ikke sant? Bøkene er lettleste, og har flere tegninger i seg. En pingles dagbok handler om Greg, som hjemme i huset sitt blir sjefet rundt og dummes ut av familien sin. På skolen blir han også dummet ut, og lærerne har allerede bestemt seg for å hate han, på grunn av at storebroren hans, Rodrick, gikk på samme skole. 

Greg Heffley er en utadvendt person, som tror han skal bli verdens største i "alt", og mener han er på god vei allerede... Rodrick er også utadvendt, men bare til pene jenter... Han vier livet sitt til å gjøre Greg sitt liv miserabelt; for eksempel med å erte, dytte, få penger for å skade han... Mora til Greg og Rodrick gjør Greg flau hele tiden, hun er overbeskyttende, og kan være slem hvis hun vil... Hun kan komme ei uke etter at noen har gjort noe, og tildele straffen for det! Faren til guttene er ikke sjefen i huset; han taper enhver duell med moren... Som far er han snill, og prøver å gjøre det beste for guttene. 

I bok nummer én, den røde boka, handler det om den håpløse familien, og alt Greg må tåle.

I bok nummer to, den blå boka, leser vi at Greg gjorde noe veldig pinlig i sommerferien. Du får vite hva han gjorde senere i boka... I denne boka krangler Greg og Rodrick veldig masse. Moren blir lei av det, så brødrene får "mammadollar" for å tilbringe tid sammen, derfor er de mye sammen selv om de ikke liker hverandre. Greg krangler med sin beste venn. Det var egentlig Gregs feil men han nekter for det.

Jeg likte bøkene veldig godt, de var humoristiske og barnslige, rett og slett. Alle de artige hendelsene og den barnslige skrivemåten, gjør at jeg mener at Jeff Kinney tenker som et barn. Når Greg og Rodrick er sammen, ender det ofte med latter; det de gjør er så morsomt! 

Tegningene i bøkene er barnslige, med få detaljer, kule, og er med på å få historiene mer morsomme. 

Det finnes 6 bøker i denne serien, jeg har lest bare de to første, men jeg har så klart planer om å lese de neste også! Derfor lager jeg en liste her, så husker jeg hva de heter når jeg skal på biblioteket:

1. En pingles dagbok 1
2. Rodrick ruler
3. Siste stikk
4. Hundedager
5. Den brutale sannheten
6. Brakkesyke

Terningkast: 6-

Det er laget en film av bok nummer en og to, som jeg har sett! Kanskje forteller jeg mer om den senere?

2 kommentarer:

  1. Ser du har ganske lik bok-smak som min bror som også går i 5. klasse! Jeg får vel anbefale han denne boksiden. Han likte også veldig godt denne boksiden. Lykke til videre med lesingen :)

    SvarSlett
  2. Veldig bra bokanmeldelse ;), jeg trengte litt av denne infoen til en oppgave i norsken ;) tusen takk

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...