lørdag 28. juli 2012

Michael Grant - Gone: Forsvunnet

Denne boka fikk jeg av bestemor i "bygave"; hun har heldigvis funnet ut at en bok er et sikkerstikk når det gjelder å finne en gave til meg! -"Den her er tjukk, det kommer til å ta en evighet å lese den", var den første reaksjonene min da jeg fikk boka... Den er på hele 575 sider, så den ER virkelig tjukk, altså! Derfor ble den liggende i bunken en stund; og mamma pakket den ned i kofferten før ferien... Fant den fram i København da familien ferierte der, og var helt oppslukt i tre dager - denne ville jeg ikke legge fra meg!

"Gone: Forsvunnet" er den første boka i denne serien, skrevet av Michael Grant. De neste heter "Mørke krefter", "Løgner" og "Pesten". "Gone" handler om Sam Temple, bestevennen Quinn og venninnen Astrid. De er fjorten år gamle. En helt vanlig dag sitter alle i klasserommet, og "poff" - så forsvinner alle over femten år! Ingen voksne er igjen i den lille byen! En diger mur omringer stedet, og det er umulig å komme seg ut. Ingen vet hva som skjer; dyr muterer, bøller tar styringen, mennesker utvikler nye og farlige evner. Noen kan løpe superraskt, andre kan forsvinne. Så kommer den alle tror er redningen; Cane fra Koates Academy - en skole for spesielle elever. Da det viser seg at det han egendntlig vil er å overta alt, og at vennene hans egentlig er folk som dreper for moro skyld, og som kan måle "kraften" i andre folk. Cane er den eneste som har blitt målt til en "firer" på skalaen.

"Kraften" er den spesielle evnen som enkelte har utviklet. Er du en "treer" så har du en sterk evne, er du en "toer" har du evnen, men svakt; evnen kommer bare fram i spesielle situsjoner. En "ener" har ikke kraften i det hele tatt. Kraften er på en måte som dekningen på en mobiltelefon; har du ikke dekning kan du ikke bruke den, men har du full dekning kan du gjøre som du vil med den. 

Det brygger opp til en kamp mellom Sam og Cane, men da også personlige ting kommer på banen, blir det langt mer spennende!

Boka er veldig spennende og avhengighetsdannende! Du tror du skal bruke lang tid på å lese boka siden den er så tjukk; men den gang ei! Siden den er så spennende, leste jeg den ut veldig raskt! Forfatteren skriver på en "ny" måte og uventet måte. For hver side du leser, kommer noe nytt og spennende inn! 

Boka passer for deg over ti år; hovedpersonene er jo rundt fjorten år gamle. 

LES DEN! Du kommer ikke til å angre!!

Terningkast: 6

Jeg har lest flere bøker mens jeg var på ferie, og ny bokanmeldelse kommer i morgen!

5 kommentarer:

 1. Hei Balder,

  Jeg eier de to første bøkene i denne serien, men har dessverre ikke rukket å få lest disse enda. For litt siden lånte jeg bort bøkene til min 12 år gamle nevø, moren hans var nylig på besøk og fortalte at hun hadde lest begge to og syntes bøkene var meget bra. Jeg håper nevøen min vil like første bok like godt som deg og sin mor, Balder.

  Flott omtale, vi gleder oss til flere! Blogginnlegget ditt er valgt ut som "Dagens utvalgte" på Bokblogger.nos Facebook-side. Er mamma på Facebook så få henne til å vise deg det da vel ;)

  SvarSlett
 2. Flott innlegg, Balder! Jeg syns også denne serien er kjempebra. Og som du skriver, det gjør ikke noe at den er tykk. Tykk bok + spennende bok = herlig!

  SvarSlett
 3. Flott anmeldelse! Eg har lest den og neste bok i denne flotte serien.

  SvarSlett
 4. fantastisk bokserie. jeg har lest alle bøkene. den er utrolig bra førstee gang jeg er innom her.
  kommer til og være her masse

  SvarSlett
 5. Elsker rett og slett serien! <3 Fin bokanmeldelse, har linket til deg på bloggen min under bokanmeldelse :)

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...