lørdag 7. juli 2012

Jules Verne - Kaptein Grants barn

Enda ei av disse klassiske barnebøkene fra mamma sin boksamling, som bestemor kom rekende med for cirka et år siden... Kjekt å pløye gjennom en del av det som har stått ulest i bokhylla! Så etter sommeren kan jeg begynne å ønske meg noen nye bøker... ;-)

Jeg har lest to bøker av Jules Verne før; "En verdensomseiling under havet" og "Reisen til jordens indre" (trykk på titlene, så kommer du til anmeldelsen min!). Så du kan godt si at jeg er litt fan av Jules Verne! Selv om han levde på 1800-tallet, hadde han en veldig livlig fantasi! "Kaptein Grants barn" er vel ikke så kjent som de to andre, men absolutt verdt å lese likevel!
"Kaptein Grants barn" handler om en mann som eier ei skute som heter Duncan, og kona hans. Skuta er en lystyachts. De har nettopp giftet seg, og begge to liker å reise langt. De skal reise med yachtsen Duncan på en tur rundt havet. Et par dager før så er mannen ute og tester yachten. De fanger en hai, og inni haiens mage ligger en flaskpost som ble sendt for et par år siden, fra den berømte kaptein Grant. I flaskeposten er det tre kart; ett på engelsk, ett på tysk og ett på fransk. De spør gjennom avisen etter slektninger av kaptein Grant; da barna hans kommer, bestemmer de seg for å reise og lete etter kapteinen. Men klarer de å tyde kartet og notatene? De finner en forsker ved navn Panagèl, som tyder kartet annerledes - og hvilken metode er riktig? Og er kaptein Grant i live?

Boka er spennende; jeg skulle bare lese et par sider, men endte opp med å lese nesten halve boka... Boka er innholdsrik, og spenninga vokser seg større og større utover i boka. Anbefaler boka til Vernes-fans og til folk som liker båt og seilehistorier. 

Terningkast: 6-


Her er ei liste over bøkene som Jules Verne har skrevet:

"Fem uker i ballong", 1863, boka han ”slo igjennom” med.
"Reisen til jordens indre", 1864.
"Kaptein Grants barn", 1868.
"En verdensomsegling under havet", 1864.
"Jorden rundt på 80 dager", 1873.
"Den hemmelighetsfulle Øya", 1875.
"Czarens kurér", 1876.


Håper å lese alle etterhvert!
Har du lest Jules Verne, i så fall hva? Liker du Verne?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...