onsdag 9. mars 2011

Peter Barlach: Ikke bare tennisPeter Barlach: "Ikke bare tennis" var ei bok som mamma kom hjem med, etter at hun hadde vært på salg på en bokhandel. Det er ofte der jeg får bøkene mine fra ;-). Denne boka sto ganske lenge i bokhylla før det fristet å begynne med den, begynte i februar og ble ferdig med den i går kveld ;-)... D Dette vil jeg fortelle deg om denne boka:

I denne boka går det ikke an å ikke føle med tristheten til John. Moren hans dør, og han må lide seg gjennom sine nye sko, som er for små; verden blir et eneste stort helvete for ham. Nå fokuserer han fullt og helt på tennisen, og der er han konge! Det er bare to stykker han kan tape for.

Men så begynner han å føle at tennisen ikke er det rette for han, så han slutter på tennis. Da finner faren hans et par tennissko i str. 40, og da bestemmer han seg for å fortsette likevel. Han konkurrerer i en turnering, og slår sin egen trener – treneren liker nemlig ikke konkurranser. Han kommer seg til finalen mot Simon Thor, og Simon Thor jukser! John spiller ærlig; han taper sju-fem; men det føles mer ut som om han vant.

Det viktigste i boka er at John har mistet moren sin, og at han må overleve dagene.

Boka er trist, men kul likevel.

Terningkast: 5+

2 kommentarer:

  1. Hei Balder! Nå har jeg lagt bloggen din til på den lista som heter Bokbloggene, siden mammaen din tipset meg... Veldig fint å lese hva du synes om bøkene! Jeg tror det er mange voksne som også er på jakt etter gode bøker til barna sine, så da kan de kanskje få noen tips her hos deg. Hilsen Anita

    SvarSlett
  2. Hei Balder! Nå følger jeg med på bloggen din; jeg liker den virkelig. Stå på!

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...