mandag 7. mars 2011

Gunnar Nordström- Iskalde drømmer



Gunnar Nordströms "Iskalde drømmer" er ei typisk "guttebok" - der handlingen er lagt rundt en idrett... I dette tilfellet ishockey! (Eller for jenter som digger sport?!) Har aldri spilt det selv,  men jeg synes det er en litt kul sport: Både vanskelig og tøff! Første gang jeg begynte på denne boka var i august - men så var det så mye annet å lese og gjøre, så den gikk litt i glemmeboka... Fant den fram igjen i forrige måned; og da var den lest på et blunk! Vil du vite mer om boka? Her kommer det:

Den handler om en gutt som heter Adam Wallgren, som drømmer om å bli NHL-spiller – keeper. NHL er den øverste ishockeyligaen som finnes. Men på sin første kamp for et NHL-lag, kommer det et skudd fra kølla til en medspiller, og treffer Adam i ansiktsgitteret på hjelmen, og han må ut på grunn av skade. I tida med skaden, prøver han å finne ut hvem som hadde truffet ham. Vennen hans blir NHL-spiller for Adam sitt lag (Seattle Wonders); han er en tøff spiller. Adam Wallgren prøvespiller for IHL-laget Long Beach Icedogs, når han er frisk fra skaden igjen. Han spiller fire kamper for det laget, han holder nullen i tre av dem, og slipper inn ett mål i den siste kampen. Stort, i forhold til sjansestatistikken. Så får han endelig spille for Seattle Wonders igjen; mer kan jeg ikke si… Men: Det blir en tøff keeperduell mellom Adam og Tom Tilly…



Boka var artig; du må selv finne ut slutten, på en måte… Det er ei alvorlig, men kul bok! Da jeg først skulle lese den, begynte jeg på tre samtidig… Derfor tok det så lang tid å bli ferdig med den!


Terningkast: 6

1 kommentar:

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...