onsdag 14. november 2012

Eric Walters - Halsbrekkende stunt


Dette er forfatteren Eric Walters. Boka jeg har lest denne gangen, er ei pocketbok som kom med Boing-pakken sist. Det var ei av de få som lå ulest i hylla, så det var greit å få lest den ;-)


Boka handler om den skateboardinteresserte Philip og bestevennen hans Wally. Philip liker ikke skolen. Det eneste han liker å gjøre, er skateboarding. Skolen er bare noe som hindrer han i å skate... Bestevennen Wally liker også å skate, men han er også bedre enn Philip på skolen. Philip møter en profesjonell skateboarder, som har sin egen nettside. Han vil lage seg sin egen nettside, ved hjelp av nerden Nevin og ekskjæresten Lisa. Men når de legger ut nettsiden, og de begynner å tjene penger på den, forlanger publikum stadig mer vågale stunts...

Boka er på 96 sider. Den er en klassisk Boing-bok; den skal være for barn og unge i alle aldre. Den handler om en tenåring/ungdomsskolegutt, men er skrevet på en måte sånn at yngre også skal forstå. Boka er realistisk. Det jeg likte med den var at det bare handler om helt "ordinære" folk; ikke folk som er fantastiske i skateboarding, men mer "vanlig gode". Det jeg ikke likte så godt var at boka var så kort, og jeg synes deler av boka blir litt barnslig. Måten de snakker på for eksempel, blir litt barnslig. 

Anbefaler boka til skateboardinteresserte og folk som liker korte, lettleste bøker!

Terningkast: 3

Fant ikke et bilde av boka akkurat slik min ser ut, men siden den handler om skateboarding og er skrevet av Eric Walters, tenker jeg at dette er den engelske utgaven:


Liker du skateboard?
2 kommentarer:

 1. Jeg har aldri prøvd skateboarding, kanskje jeg burde prøve? :) Jeg lurer på en ting: har du noen gang tenkt på om du helst leser bøker om ting du liker å gjøre, eller er det mer viktig at boka er spennende eller morsom? Av og til får vi på biblioteket spørsmål etter fortellinger (romaner) som handler om en idrett eller hobby som er litt mindre vanlig enn fotball, og da sliter vi ofte fordi det er få bøker å velge mellom. Så tenker jeg at jeg heller vil anbefale ei bok som er spennende å lese, men noen er veldig opptatt av hva den skal handle om.
  Har du forresten lest Skitne triks av Andrew Peters? Den handler om noen ungdommer som driver med ekstremsport, og det er ei spenningsbok:)
  - Mange spørsmål her!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for spørsmålene! Har faktsik tenkt på dette! Jeg tror begge deler har stor betydning; både at den handler om noe jeg liker og at den er spennende. Men den trenger ikke alltid være så spennende da, hvis det er en bok om fotball for eksempel. Jeg vil likevel lese boka, hvis den handler om fotball, selv om den ikke er så spennedene.

   Tror nok det er sant at mange helst vil lese om noe bestemt; særlig hvis jeg tenker på mitt eget trinn (6. klasse).

   Har ikke lest den boka du nevner, men den kan jeg sette på leselista!

   Hilsen Balder

   Slett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...