torsdag 4. oktober 2012

Klaus Hagerup - Drager skal fly

Siden vi har bokuke på skolen, har jeg lest ferdig enda ei bok. Alle må lese bøker av Klaus Hagerup, og denne boka var ett av alternativene lærerne hadde funnet fram til oss. Jeg hadde mest lyst til å låne "Markus og jentene", men den var opptatt akkurat da... Men heldigvis rakk jeg å låne den også, så nå er hele "Markus"-serien snart lest! :)) Men, altså; denne bokanmeldelsen skal handle om denne boka:
Boka handler om tenåringsjenta Ellen, tror hun er rundt 14 år. Hun undrer seg over livets store spørsmål, spesielt drømmene. Hun er nysgjerrig, og en dag kommer hun borti en mann som heter Fredrik Fredriksen. Hun gjør alt for å finne ut hvem han er. Hun møter senere ved en tilfeldighet doktor Brisen, doktor Kuling og doktor Storm i et antikvariat. De bygger drager; ikke store fryktinngytende drager, men drager som svever i lufta etter en tråd. Doktor Brisen hjelper henne med å finne ut hvem Fredriksen er, og viser henne hvordan man bygger drager. Det ender opp med at de drar til Italia med "Dragebyggernes forening" - mormor er også med. Der blir Fredrik Fredriksens store hemmelighet avslørt...

Boka har både gode og dårlige sider. 

På minussida: Boka er veldig tørr midtveis, og det er masse unyttig snakk i boka som du overhodet ikke trenger å høre. Det er litt forvirrende avslutning om Fredrik Fredriksen store hemmelighet. 

På plussida: Boka er til tider preget av livets store spørsmål, og får deg til å tenke, filosofere, Sokratisere. Jeg filosoferte over hvordan drømmene er, om døden, og om jeg noen gang kommer til å flytte til England og delta i en klubb for eldre herremenn...

Terningkast: 4-

Her er et bilde av forfatteren. Funfact: Visste du at Klaus Hagerup er sønnen til en av Norges mest kjente diktere? Vet du hva hun heter?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...