lørdag 11. august 2012

J.K. Rowling - Harry Potter og halvblodsprinsen

Endelig ferdig med "Harry Potter og halvblodsprinsen"! Som noen kanskje har fått med seg, er Harry Potter-bøkene et høytlesningsprosjekt her; mamma leser høyt for meg. Nå er altså den nest siste boka i serien ferdiglest, og det feiret vi i går med å se filmen og kose oss med pizza! I dag skal vi ut og kjøpe "Harry Potter og dødstalismanene"...


Jeg har ikke skrevet så mye om de forrige bøkene; de fleste kjenner vel til serien i dag, og hvem har vel ikke sett filmene? Så det gidder vi ikke bruke så mye tid på. Men jeg kan jo si litt om hva jeg mener om boka og filmen, da:

For det første; filmen er heeelt annerledes enn boka! Boka er spennende og interessant; du får ikke nok av den, og når du har kommet et godt stykke ut i boka, kan du nesten ikke legge den fra deg! I forhold til de forrige bøkene, mener jeg at denne var den beste.  Men det har jeg jo sagt på alle bøkene etterhvert som vi har lest dem, da!

Filmen er jo også spennende, men er laaangt mindre innholdsrik enn boka! Den varer i over to timer, men burde vart over fire! Det er et par scener i filmen som du ikke finner i boka; og filmen viser parallellhistorien - det godes side og det ondes side om hverandre. 

Boka får terningkast: 6 +
Filmen får terningkast: 6-

Harry Potter-bøkene er interessante, gode og til tider morsomme bøker! Historien om Harry er skremmende å følge med på... Man vet at han en dag enten vil dø eller bli en drapsmann... Nå gleder jeg meg veldig til neste bok; det blir det avgjørende slaget mellom godt og ondt; mellom Harry og Voldemort!  

Det at mamma leser høyt, er koselig! Anbefales!3 kommentarer:

 1. Hei Balder ;o) Så fint at du skriver litt om Harry Potter bøkerne, har nemlig ikke lest dem selv, men sett alle filmene.. Og har STORE planer om å starte på bøkerne, kanskje æ skulle lese dem høyt for junior?Han er 9 år..Takk for at du er så flink å vurdere bøker, det er alltid morsomt å se hva du har lest ;o)

  SvarSlett
 2. Du har SÅÅÅÅÅÅÅÅ unervurdert filmen kjære lille lillebror. Filmen er awesome og boken kjempebra. Enig at ikke alle scenene fra boken dukket opp i filmen, men det kan ikke være slik heller. Jeg synes de fikk med seg alt de trengte. Da Dumbledore døde, skrek jeg som bare det, både da jeg leste boken og filmen. Gled deg til å lese dødstalismanene, den et kjempebra. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære store storesøster, de fikk med det de trengte men det er et par scener de kunne ha tatt med som ikke var med.
   Jeg håper dødstalismanene er bra.

   Slett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...