mandag 6. august 2012

P.B Kerr - Lampeåndens barn 3: Kobrakongen av Katmandu


Dette er en bokserie jeg har fått anbefalt av en av dem som har fulgt bloggen min ei stund; nemlig Synne! Et av målene for 2012 var å lese flere bøker som jeg har fått anbefalt, og da vi fant denne på salg i bokhandelen var det et lett valg! Igjen begynner jeg å lese "midt i" en serie, da; bok nummer én i serier er jo aldri på salg! Typisk! (Et tips til noen bokhandlere der ute kanskje; legg den første boka i en serie ut for salg istedet; så vil man jo kanskje ønske seg de andre bøkene også...)

"Kobrakongen av Katmandu" handler om tvillingene John og Phillipa Gaunt, som er i tolvårsalderen. De er barn av den neste blå djinn; den mektigste djinn i verden, og er altså djinner selv. Bestevennen heter Dybukk, men vil helst bare kalles Buck. Når Buck finner et maleri som er ettertraktet av Aasthnangkulten, en farlig kult som styrer kobrakonger, blir bestevennen hans Brad og faren drept av slangebitt... Når Buck selv er i fare, er det John og Philippa som må redde ham.

Onkelen til John og Philippa, Nimrod, og den gamle djinnen Rakshasas reiser ut for å finne Aastnangkulten og stoppe den, fordi denne kulten har visdomstennene til Rakshasas og kan bruke dem mot ham. Når noen har tennene til en djinn kan han få djinnene til å gjøre hva han vil. 

En djinn kan oppfylle ønsker; etter en viss alder kan de også bo i en lampe; være en lampeånd - men djinnbarn er ikke velutviklet nok, så de kan ikke bruke kreftene sine i kulde. Krefter de har er at de kan forvandle seg til det de vil, lage noe bare ut i fra lufta, besitte menneskekropper, - og altså oppfylle ønsker. En djinn kan leve i 200 år. 

John og Philippa må reise til Nepal og India for å stoppe den farlige kulten i å vokse fram og for å finne onkelen sin og lampeånden hans. 

Om boka: 
Den er spennende, men den tar seg egentlig ikke opp før helt på slutten. Men det er vanskelig å skulle forklare boka for noen, fordi det er mye som ikke "går opp". 

Det er ei fantasybok om lampeånder og hvordan de lever med mennesker - og spontan selvantennelse! Den handler om noe nytt; det skal den ha! Men det er lett å spå utfallet av boka, den er ganske forutsigbar. 

Du må ikke lese første og andre boka i serien først, men det kan nok være nyttig. Jeg skal kanskje lese flere bøker i serien, men de ligger nok ikke først i bunken.... 

Det gjør derimot bok nummer to i Gone-serien; "Løgneren" - håper de har den på biblioteket!

Boka passer for 10 - 15-åringer. 

Terningkast: 5-

1 kommentar:

  1. Så kjekt at du prøvde den serien:) Så er det lov å finne ut at det ikke er helt din smak. Når du liker Gone skjønner jeg at du har kommet ganske langt i lesinga di!

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...