tirsdag 10. mai 2011

Jules Verne - En verdensomseiling under havet


Denne boka ble jeg nettopp ferdig med. Det er vel en av de klassiske og mest kjente barnebøkene, og den er ganske gammel. Den ble faktisk skrevet i 1870!

En verdensomseiling under havet handler om:

En ung professor ved navn Annorax, tjeneren Conseil og vennen Ned Land ender ved et uhell inn i en mekanisk hval som styres av kaptein Nemo. Den mekaniske hvalen heter Nautilus. Nemo hater jorda, og han har mange hemmeligheter under havet. Han kan bestemme over det som er under havoverflata. Han har tenkt å foreta en verdensomseiling under havet, - derfor tittelen på boka... Men Ned Land, Conseil og Annorax prøver å rømme to ganger, men den første gangen faller i fisk. Den andre gangen klarer de det; men Nautilus blir sugd ned under en malstrøm. Men de tre fyrene er allerede i livbåten. Annorax, Ned og Conseil får en jernstang fra Nautilus i hodet! Det eneste de rekker å se er at Nautilus blir sugd nedover. De vet ikke om Nautilus klarer seg...


Terningkast: 5-


Mamma fant forresten et klipp fra en Walt Disney-film om "En verdensomseilig under havet". Filmen er fra 1954, men den ser ganske kul ut! Ta en titt da vel!
2 kommentarer:

  1. Oj! Stilig blogg! Den skal jeg jammen tipse elevene mine om, for det er mange som er på jakt etter boktips!

    SvarSlett
  2. ... og ekstra kjekt med gutter som anbefaler, for som oftest er jentene mest ivrige på lesinga/tipsing av gode bøker. Takk! :-)

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...