lørdag 1. september 2012

John Marsden - I morgen da krigen komHer er ei bok jeg fikk anbefalt på biblioteket! Det var han som jobber på barne- og ungdomsavdelinga på Trondheim folkebibliotek som anbefalte den til meg; han begynner å kjenne meg litt, og vet hva jeg liker... ;-) Jeg lånte den for et par uker siden, da jeg var innom for å høre om nummer to i Gone-serien... De hadde ikke den inne, så da lånte jeg denne istedet.

I morgen, da krigen kom er den første boka i en serie på sju pluss tre bøker av australieren John Marsden. Denne første boka ble utgitt på norsk i 2006. Bok nr. 2 heter Når natten er mørkest, og nr. 3 Frosten, tredje dag. De tre siste bøkene kalles "The Ellie chronicles". I morgen da krigen kom handler om sju tenåringer som snart skal begynne på skolen igjen; og de vil gjøre noe helt spesielt den siste uka før skolestart. De vil dra til et avsidesliggende sted som bare de vet hvor er... Da de er på vei hjem igjen, oppdager de at byen de bor i er blitt invadert, og de begynner å lure på om det er tredje verdenskrig som er startet. Tenåringene må klare seg uten foreldrene sine, og de må komme seg helskinnet fra dette uten å bli oppdaget av de som innvaderte byen... Er det noen overlevende igjen; og i så fall hvem?

Hovedpersonen Ellie, er en av lederne i gjengen. Hun er smart, og sterk når det trengs! En gryende romanse vokser i gruppen; mellom Robyn, Ellie, Corrie, Fiona og Chris, Lee, Kevin og Homer. 

Boka er en spennende science fiction-fortelling om overlevelse og valg. Denne boka stiller mange utfordrende spørsmål til personene i boka, og til leseren! Du kan lære av spørsmålene og valgene de tar.  I starten er boka veldig trist; det er mange fæle ting som skjer med ungdommene. Den blir mindre trist utover i boka, og slutten er både lykkelig og ulykkelig... 

Jeg skal lese resten av serien!

Terningast: 5+

3 kommentarer:

  1. Disse bøkene er skumle og spennende og veldig bra :)

    SvarSlett
  2. Ja, denne serien anbefaler jeg gjerne på biblioteket! Masse spenning - av den slagen som kunne skjedd i virkeligheten. Det er det som gjør serien så spesiell... Har dessverre ikke lest hele serien ennå, men det må jeg få gjort!

    SvarSlett
  3. awesome thank you for showing me this blogg from norge. i am from south korea and i got 5 kids two is seventeen and one is at your age and he reads alot this book seem good thank you i am bying him this book

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...