søndag 1. januar 2012

Carl Hiaasen - Uhu


Boka her fikk jeg i adventskalenderen i desember. Boka har ligget sammenhengende på bestselgerlista  i USA i over ett år! Det står å lese på vaskeseddelen bak på boka.

Roy har begynt på en ny skole i Florida. Vel og bra, hvis ikke bølla Dana Matherson hadde pekt han ut som målet sitt... Roy blir etterhvert venn med Beatrice, og får høre om "Multefinger". De begir seg ut i et eventyr for å redde fredete ugler. På veien møter de gale damer, dumme politifolk, rivningsformannen og onde direktører...


Roy er vant med å være "den nye gutten", siden familien har reist mye. Han er født i Detroit, oppvokst i Montana, som er favorittstedet han har vært. Han er smart, sjenert og snill. Han liker ikke å holde taler eller få alles øyne rettet mot seg... Han har vanskelig for å lyve for foreldrene, men må gjøre det likevel.


Boka er ikke nødvendigvis førstevalget, men når du har kommet deg et stykke ut i boka, vil det være førstevalget! Boka er fengslende og spennende fra kvartveis av boka; da får Roy høre om "Multefinger" og de sinnsyke planene hans, og som han etterhvert forstår at han også er nødt til å bli med på... Slutten er som forventet, men likevel overraskende! 
Ett tips: Les epilogen!


Terningkast: 5


Neste bok ut er ei bok for fotballinteresserte: "Jeg er Zlatan"!

PS! Vil du være med på gi-borten min, der du kan vinne en hel bokpakke?! Det er fremdeles tid til å være med! Meld deg på HER!!
:-)

3 kommentarer:

 1. Det er hyggelig med bøker som slår til og blir mye bedre underveis :)

  Jeg visste forresten ikke at Hiaasen har skrevet for barn og ungdom, selv har jeg en av hans voksenbøker her(ulest pr. dags dato).

  Riktig godt nytt år til dere!

  SvarSlett
 2. Denne boka høres veldig spennende ut. Fikk lyst til å lese den, jeg leser en del bøker for barn og unge fortsatt om jeg nå snart er 23 år;) Godt nytt år:)

  SvarSlett
 3. Wow for en flott blogg :D er kjempe glad for at jeg kom over denne :D
  Her skal jeg følge mer med. Du minner meg veldig om meg når jeg var like gammel som deg. DU har mye lik smak i bøker og alt. Du får meg til å ville lese flere av bøkene du skriver om. Det er også veldig koselig at du og moren din kan dele det sammen :D Jeg har selv en sønn som er 14 mnd og håper vi kan gjøre som dere når han blir stor.
  TIl slutt vil jeg bare anbefale septimus heap bøkene til dere :D Håper dere vil lese dem og liker dem. Og Eragon serien også er veldig bra. Men gjerne du ikke er gammel nok enda. Det må nok moren din vurdere.

  - Anja =)

  SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...