mandag 9. juni 2014

Joseph Delaney - Den siste lærlig; Vokterens forbannelse

Vokterens forbannelse er bok nummer 2 i "Den siste lærling"-serien, bok nummer 1 leste jeg for lenge siden, og anmeldt HER. Bok nummer to handler altså om Tom, Skrømtvokteren og Alice. 

Tom og Skrømtvokteren må dra til katakombene i Prestenes hovedstad. Prestene gjør alt de kan for å stoppe Skrøtvokteren, fordi de tror at han samarbeider med djevelen... Når det han egentlig gjør, er å holde djevelens skapninger unna! 

Dypt nede i Katakombene lusker den farligste skapningen i Grevskapet rundt... Den ble fanget inne i Katakombene for lenge siden, og holder nå på å få kreftene sine tilbake, og er snart klar til å dra ut i verden for å torturere og ødelegge menneskers liv. Det blir Tom og Skrømtvokterens oppgave å hindre skapningen!

I byen blir Skrømtvokteren fanget, og Tom må søke hjelp hos den rådsnare heksa Alice. Alice vil egentlig ikke være heks, selv om hun nedstammer fra de mektigste heksene noensinne. Hun gjør alt hun kan for å unngå å bli ond. Men det fungerer bare så som så... 

Tom får også høre profetien at Skrømtvokteren skal dø nede i katakombene, uten en eneste venn rundt ham...


Boka var bra! Kanskje ikke like skremmende som den prøver å være, men den hadde flere spenningstopper, og man lever seg inn i Toms liv. Forfatteren skriver på en veldig detaljert måte, noe som gjør det lett å "være der det skjer" - noe som er en bra ting! Jeg anbefaler boka til deg som er 12 - 17 år, og liker fantasy. 

Terningkast: 5-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...