fredag 3. mai 2013

Joseph Delaney - Den siste lærling: Heksenes hevn

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut en bokanmeldelse! Har rett og slett hatt en liten bloggepause! Men det betyr ikke at jeg ikke har lest bøker; for det har jeg gjort! Nå skal jeg prøve å legge ut noen av dem jeg har lest i mellomtiden - sånn etter hvert...


Dette er første bok i en serie som heter "Den siste lærlig", skrevet av Joseph Delaney. Den var et av tilbudene på Mammutsalget i år, og det var mamma som kom med den til meg, som en liten "bygave". Jeg fikk lyst til å lese den med det samme, og det gjorde jeg jo også! Slike bøker er for spennende til å legge nederst i lesebunken; da får heller de andre bøkene ligge litt lenger på vent...

Stoffet er hentet fra legender og gammel overtro; vi får høre om buver, farlige urter og enda farligere spisse sko. Den trettenårige Thomas Ward har blitt valgt av vokteren til å bli hans nye arving. Det vokteren skal gjøre er å hindre onde magiske skapninger å angripe mennenskene. Men vokteren lever hele livet sitt i ensomhet; er det en risk han er villig til å ta? 

I starten av sin tid som lærling, treffer han ei interessant jente; Alice. Alice er slektning av beinete Lizzie, en av de farligste heksene som finnes. Mor Malkin, en annen slekting, er den farligste heksen av dem alle. Men Alice er heks mot sin vilje. Hun kan hjelpe Thomas til å bli den beste vokteren noen sinne - men vil hun hjelpe? 

Thomas, så dum han er, klarer å gi Mor Malkin ekstra kraft, slik at hun unnslipper fra buret hun er fanget i....

Jeg synes at boka var ganske spennende og skummel. Den antyder ting som du vet vil skje senere i de neste bøkene i serien; litt som i Harry Potter... Det mest spennende var å høre om vokterens liv og oppgaver, og alle de rare skapningene som vokteren måtte bekjempe. Både spøkelser, hekser og buver er blant dem. 

Anbefaler boka til de som er litt overtroiske; det er mange overtroiske elementer i boka! Anbefaler til alle som vil lese en god, spennende og skummel bok!

Terningkast:  5+
1 kommentar:

  1. Den høres ut som en spennende bok:) Fin anmeldelse av boken:) God helg!;)

    SvarSlett

Takk for kommentar! Det settes pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...