torsdag 31. mars 2011

Alison Prince - Nifse noveller


"Nifse noveller" av Alison Prince er ei novellesamling med ni noveller, som alle handlet om forskjellige ting. Det de hadde til felles er at alle sammen er uhyggelig...

Denne boka sto i mammas bokhylle da hun var liten, og var en av bøkene som bestemor kom med da de hadde rydda på hytta... Så den er ganske gammel.

Boka var veldig skremmende; uhyggen steg fra fortelling til fortelling... Den beste novellen var "Barnevakten", og den dårligste var "Klodrian". "Barnevakten" handlet om en barnevakt som fortalte en spennende historie om da han var liten. Han hadde en barnevakt som var "koko", og som hadde et glassøye som han kunne ta av og på.  Den siste dagen hadde han gitt barnevakten øyet sitt, det var der alltid; men ingen andre kunne se det... Resten må du finne ut selv; det er for uhyggelig til å fortelle her... 

Terningkast: 5

Vil forresten si tusen takk til dere som har lagt igjen en hilsen/kommentar på bloggen. 
Det synes jeg er artig og bra!

onsdag 30. mars 2011

Rock´n Roll Wolf

I går var vi en gjeng som var på Trøndelag teater for å se den siste forestillingen deres - musicalen "Rock`n Roll Wolf". FOR et teaterstykke!! Det var råbra - det syntes både voksne og barn. Så derfor ville jeg anbefale det her på bloggen min: Hvis du har mulighet for å se det, bestill billetter med én gang!



På Trøndelag teater sine nettsider, står det dette å lese om stykket:


Rock’n Roll Wolf er en fargesprakende eksplosjon av en musikal basert på en av Europas største filmsuksesser. Her er det bare å ta med hele familien i teatret, spenne seg fast i teatersetene og la det stå til, for dette blir gøy!
Hvem husker ikke den populære 70-tallsfilmen om rockeulven og de syv geitekillingene? Filmen med originaltittel Mama gikk sin seiersgang over hele det europeiske kontinentet på slutten av 70-tallet og 80-tallet. I Norge har filmen for lengst fått kultstatus med egen fanklubb, og den blir vist på NRK med jevne mellomrom under tittelen Med Grimm og Gru.


Rock´n Roll Wolf var et humoristisk og artig stykke; husk å se på grisene!
Dette er et stykke jeg varmt vil anbefale for både store og små!

Teaterterningkast er det ikke så ofte jeg gir, men gjør det denne gangen: 5++

For ordens skyld: Bildene er lånt fra NRK sin anmeldelse av filmen.

lørdag 26. mars 2011

Siri Fjellvang Tobiassen - I Evigendt



Siri Fjellvang Tobiassens "I Evigendt" ble jeg ferdig med i går! Det er ei ganske tjukk bok, 344 sider synes jeg er ganske mye! Jeg har lest litt i den nesten hver dag, og brukte vel et par uker på å lese den. Vil du vite hva den handler om? Vel, bare les her:

Boka handler om Oda og sønnen hennes Ask, og de blir hentet av en drage som heter Max. De blir med han inn i Evigendt. De kommer dit fordi Max, på oppdrag av samherskeren, skal hente levende vesener fra jorden. Da de kom til Evigendt, gjorde dragen Max seg om til et menneske; en mann ved navn Helt. Dette gjorde han av kjærlighet for Evigendt, og Oda og Ask. De må bli med Helt og et par andre på tur for å finne sønnen til samherskeren. En i følget var en kvinnelig drage, også forvandlet til menneske, og hun het More. De måtte krysse solørkenen; og passe seg for skyggene, - som var levende vesener... Et par av folkene ble spist. Da de slo leir utenfor solørkenen, ble Ask fanget av et par ugler fra jordtid. Oda og Helt fant samherskerens sønn og Ask, begge to såvidt i live... More hadde overlevd, og skulle finne egget sitt. Da hun kom til samherskeren oppdaget hun at egget var dødt. Da forvandlet hun seg til en drage igjen, og knuste dragefløyten sin. Så angrep hun og dragemannen Tårnbyen...


Boka var spennende, artig i forskjellige deler, men mest av alt var boka uhyre alvorlig. Det jeg likte best med boka var katta sin sykelige trang til boksemat; det var morsomt! Det jeg likte minst med boka var den delen som handlet om kjærlighetens alvor...
Anbefales for 9 - 14-åringer!



mandag 14. mars 2011

John Polidori: Vampyren




John Polidoris bok "Vampyren" leste jeg egentlig for lenge siden; det vil si i desember i fjor... Men så var det det å huske å si fra til mamma om alt jeg leser da... Av og til må jeg innrømme at jeg leser litt for lenge om kvelden; og vips har jeg lest ei hel bok! Får vel egentlig ikke lov til det; mamma pleier å si "maks fire sider til", "les bare ut det kapitlet du holder på med" og sånt, for at jeg skal legge meg til å sove... Men noen ganger glemmer hun å si fra... 

Synes det er ekstra moro med vampyrer etter at vi var og så Dracula som skuespill i den gamle borggården i Bargello i Firenze i sommer. Det kan du lese om her hvis du vil!

Og her kan du lese om boka:

Det handler om en ung gutt som reiser med en rik mann ut på en rundreise. Mannen er en vampyr, og heter Lord Ruthven. Vampyren dreper alle guttens nærmeste venner – og kjæreste. Lord Ruthven dør til slutt av en pil gjennom halsen. Før han dør får gutten vite om vampyrhemmeligheten. Gutten må love å ikke fortelle noe til noen før det er gått nøyaktig ett år og en dag. Året etter skal søsteren hans gifte seg, og det viser seg at brudgommen er den samme vampyren som gutten reiste med!

Boka er VELDIG skremmende, den er spennende – og den anbefales til folk som elsker vampyrer og å bli skremt… Jeg likte boka!

Terningkast: 5+


lørdag 12. mars 2011

Beastly Business 3: Trollmassakren


Tusen takk til dere som har lagt igjen kommentar til meg! Det synes jeg er skikkelig kult! Jeg synes det er artig at det er flere som har vært innom bloggen min nå, håper dere finner noen bokanbefalinger dere kan bruke!

Beastly Business 3: "Trollmassakren" er en seriebok; mange bøker som hører til serier altså! Selv om det er nummer 3, går det fint an å lese den uten å ha lest nummer en og to først. Det er en fordel, synes jeg, for det er ikke alltid man får tak i bok  nummer 1 først... Denne leste jeg ferdig for bare en uke siden! Vil du vite hva den handler om? Se her:

Beastly Business-bøkene er en serie bøker som handler om varulven Ulf og KFBUS; foreningen som jakter på sjeldne uhyrer og monstre, og redder dem. Dette er nummer tre i serien:

Doktor Flatmark skal til villmarka i Jotunheimen, der troll er blitt bortført. Ulf sniker seg bord i helikopteret til Dr. Flatmark. Doktoren og kjempen Orson blir kidnappet under en huleutforskning. Goblin, en KFBUS-agent, redder Ulf. Han og Orson klarer til slutt å overvinne snikmordere og jegere, og hindrer trollene i å ta dr. Flatmark. Slutten får du finne ut selv…

Boka var skremmende bra, og veldig spennende! Anbefaler den til deg som liker overnaturlige vesener og ikke er lettskremt…

Terningkast: 5++

Akkurat nå holder jeg på med ei skikkelig tjukk bok; nemlig "I Evigendt". Enda ei fantasy-bok! 

Har du noen spennende fantasy-bøker å anbefale?

onsdag 9. mars 2011

Peter Barlach: Ikke bare tennis



Peter Barlach: "Ikke bare tennis" var ei bok som mamma kom hjem med, etter at hun hadde vært på salg på en bokhandel. Det er ofte der jeg får bøkene mine fra ;-). Denne boka sto ganske lenge i bokhylla før det fristet å begynne med den, begynte i februar og ble ferdig med den i går kveld ;-)... D Dette vil jeg fortelle deg om denne boka:

I denne boka går det ikke an å ikke føle med tristheten til John. Moren hans dør, og han må lide seg gjennom sine nye sko, som er for små; verden blir et eneste stort helvete for ham. Nå fokuserer han fullt og helt på tennisen, og der er han konge! Det er bare to stykker han kan tape for.

Men så begynner han å føle at tennisen ikke er det rette for han, så han slutter på tennis. Da finner faren hans et par tennissko i str. 40, og da bestemmer han seg for å fortsette likevel. Han konkurrerer i en turnering, og slår sin egen trener – treneren liker nemlig ikke konkurranser. Han kommer seg til finalen mot Simon Thor, og Simon Thor jukser! John spiller ærlig; han taper sju-fem; men det føles mer ut som om han vant.

Det viktigste i boka er at John har mistet moren sin, og at han må overleve dagene.

Boka er trist, men kul likevel.

Terningkast: 5+

mandag 7. mars 2011

Gunnar Nordström- Iskalde drømmer



Gunnar Nordströms "Iskalde drømmer" er ei typisk "guttebok" - der handlingen er lagt rundt en idrett... I dette tilfellet ishockey! (Eller for jenter som digger sport?!) Har aldri spilt det selv,  men jeg synes det er en litt kul sport: Både vanskelig og tøff! Første gang jeg begynte på denne boka var i august - men så var det så mye annet å lese og gjøre, så den gikk litt i glemmeboka... Fant den fram igjen i forrige måned; og da var den lest på et blunk! Vil du vite mer om boka? Her kommer det:

Den handler om en gutt som heter Adam Wallgren, som drømmer om å bli NHL-spiller – keeper. NHL er den øverste ishockeyligaen som finnes. Men på sin første kamp for et NHL-lag, kommer det et skudd fra kølla til en medspiller, og treffer Adam i ansiktsgitteret på hjelmen, og han må ut på grunn av skade. I tida med skaden, prøver han å finne ut hvem som hadde truffet ham. Vennen hans blir NHL-spiller for Adam sitt lag (Seattle Wonders); han er en tøff spiller. Adam Wallgren prøvespiller for IHL-laget Long Beach Icedogs, når han er frisk fra skaden igjen. Han spiller fire kamper for det laget, han holder nullen i tre av dem, og slipper inn ett mål i den siste kampen. Stort, i forhold til sjansestatistikken. Så får han endelig spille for Seattle Wonders igjen; mer kan jeg ikke si… Men: Det blir en tøff keeperduell mellom Adam og Tom Tilly…



Boka var artig; du må selv finne ut slutten, på en måte… Det er ei alvorlig, men kul bok! Da jeg først skulle lese den, begynte jeg på tre samtidig… Derfor tok det så lang tid å bli ferdig med den!


Terningkast: 6

søndag 6. mars 2011

Roald Dahl: SVK



Roald Dahl: "SVK" er ei kjent bok! Kan vel kanskje kalles en klassiker? Jeg leste den i forbindelse med Roald Dahl-prosjekt på skolen, i januar. Dette vil jeg fortelle om boka:

Det handler om en stor vennlig kjempe og ei jente som heter Sophie. Sophie så SVK mens han blåste drømmer inn til folk, og  ble derfor kidnappet, så hun ikke skulle røpe SVK. Det er ni kjemper som drar til hvert sitt land for å gafle i seg ”menneskebønner”. Sophie og SVK kan ikke fordra de andre kjempene. En dag skal de dra til England for å gjøre det. Da legger Sophie en plan, og SVK hjelper henne. De blåser en drøm inn til dronningen om kjempene som gafler menneskebønner. Så legger de en plan for å fange kjempene. Slutten får du lese selv!


Terningkast: 5+
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...